Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Dok anđeli spavaju, Новости

ШТА ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ У ЖИВОТУ? Снажна порука свештеника

Извор: Нпортал

30.08.2024.

18:14

СВЕШТЕНИК Предраг Поповић, познат по томе да путем друштвених мрежа често верницима упућује савете везане за веру и породични живот, објавио је на свом Инстаграм профилу поруку о томе шта је у ствари најважније у животу. Његову објаву преносимо у целости.

- Најважније у животу!?

И док се свет окреће у заблуди да напредује и да нови век носи нова открића, сама суштина остаје иста до краја свих векова. Јер овај свет носи материју као икону суштине среће коју треба заслужити и досегнути, док се у времену човек рађа са свим што му је за срећу потребно ничим незаслужено!

Живот и љубав! Живот и јесте љубав али је и љубав живот! И овако ће људи набрајати шта нису добили од других или пак неки тамо, али љубав није шта добијеш већ шта даш!

BloombergAdria.com

 

Породица је добар начин да се започне вођење љубави живота.

Крећеш од оних пре тебе, колико год да их је, па успут срећеш нове људе и нова познанства. Многи отпадну, али уз труд, обострани, неки и остану. Са њима се живи и кроз живот игра танго.

Љубав ће бити тестирана тако што ће нас издаје, напади и неправде покушати увући у свет беса, мржње, изговора и предаје. Љубав не сме да умре па чак иако некад малакса од напора. Она мора да победи. Она се шири кроз оне које сте научили како се воли, кад почну да примењују лекције, па и они заволе.

Тако заволимо оно и оне које заволе они које ми волимо!

Ааах, да...

BloombergAdria.com

 

Рађање у нашем времену многих срдаца је као рађање сунца сваког јутра. Са сваким јутром пробуди се много љубави на овом свету, само за нас!

Да, да. Сваки залазак је излазак у најави! Треба само прегрмети ноћ.

Све до коначног сванућа свих љубави свих јутара оног света у вечности.

Ово што причам је породица као икона оне вечне породице!

Ако немате ту икону, набавите је, створите је! Неће бити лако. Потрудите се...

Оставите изговоре и чекања онога што се можда и не догоди или онога што је прошлост и данас дајте своју љубав не тражећи нити жалећи ништа што имате или можете имати.

BloombergAdria.com

 

Тек тад ћемо разумети Господа и бити способни да чујемо поуке Његове.

Породица којој је глава Христос = Црква

Волим те = молитва

Опраштам ти = подвиг

Опрости ми = смерност

Ти = смирење

Ми = ревност

Они = бденије

Загрљај = вера

Сусрет = нада

Жртва = мудрост

Срећа = заједница

Све ово и много више не овиси о свету, ситуацији, прошлости нити било чему и било коме осим до нас лично. До тебе! До мене!

Ај сад... Створи породицу! - написао је отац Предраг Поповић.