Извор:Фото: Профимедиа, Н. Скендерија

ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Перију убризгана фатална доза кетамина

Извор: Нпортал

31.08.2024.

10:46

МАРК Чавез (54), један од лекара оптужених за смрт глумца Метјуа Перија, признао је кривицу по једној тачки оптужнице - за заверу за дистрибуцију кетамина, преноси Унилад.

- Чавез је пристао да се изјасни кривим по једној тачки оптужнице за заверу за дистрибуцију кетамина и потписао је споразум о признању кривице. Приликом суђења, судија Џин П. Розенблут ц́е одредити датум за Чавезову промену поступка за изјашњавање о кривици или ц́е упутити странке да контактирају вец́е федералног окружног судије коме је додељен случај како би одредили датум рочишта - саопштило је Министарство правде.

BloombergAdria.com

Подсећамо, пет особа оптужено је да се доводе у везу са смрти глумца Метјуа Перија познатог глумца из серије “Пријатељи”.

Како је саопштило тужилаштво реч је о Јасвин Санга, за коју се наводи да је позната као “Краљица кетамина”, доктор Марк Чавез, Ерик Флеминг, доктор Салвадор Пласенциа и глумчев асистент Кенет Ивамаса.

Наплаћивали му лек 2.000 долара, па му убризгали 27 јединица за 5 дана.

BloombergAdria.com

Лекар из Сан Дијега Марк Чавез, 54, признао је да је преусмерио залихе са своје клинике испуњавајуц́и лажне рецепте по налогу Пласценсиа. Њих двојица су наплаћивали Перију бочицу кетамина 2.000 долара, иако кошта 12.

Како су додали тужиоци на конференцији Пери је потрошио 55.000 долара на кетамин последњих два месеца пре смрти, а његов асистент му је исти убризгавао све време. Последњих пет дана живота убризгао му је 27 јединица, због чега је и умро.