Извор:Фото: АТА имагес

"ЦИГАРЕ ПАЛИМ ЈЕДНУ ЗА ДРУГОМ" Тајна дуговечности Мире Бањац

Извор: Нпортал

31.08.2024.

21:35

Баш због њеног карактера и темперамента и здравље је добро служи!

Мира Бањац, српска глумица има 94. година, а њена енергија покреће све. Прави је пример да се само ведар дух рачуна, јер у том случају су године само број!

Када су лекари видели Мирине снимак плућа, нису могли да верују у колико су добром стању, с обзиром да глумица има један порок који је прати кроз читав живот - цигарете.

- Не осећам се као да имам толико година. Недавно сам била на систематском прегледу. Кад је доктор видео снимак мојих плућа, био је убеђен да не пушим, јер су ми била скроз "чиста". Рекла сам му да палим једну за другом, а он је био шокиран. Објаснио ми је да је то зато што пушим на муштиклу, испричала је Мира.

BloombergAdria.com

Глумица је и даље веома активна и не престаје да снима, ниже улоге и ради пуном паром.

- Живим да бих радила и радим да бих живела. Када не будем могла да глумим, то ће значити да у мени нема живота, искрена је чувена глумица.

BloombergAdria.com

Љуба Бандовић је открио како је бити у друштву Мире Бањац и све је разгалио одговором.

- Отишли смо на јагњетину, појели смо килограм барабар. Само је једно и по пиво она попила, ја 2,5. Попио сам и пола њеног. Кад је чула да има младог лука, одушевила се, "ти си мој главни каваљер, одсада ћеш свуда да ме водиш", испричао је.

Посебно је једном приликом нагласила да су јој колеге као породица, који су је чували у најтежим животним оклоностима.

- Ја морам да радим. Не јурим никакву славу, ни паре већ морам да се осећам да сам корисна. Морам да будем и са том мојом глумачком породицом, са којом сам целог живота била. Када је моја мама умирала и када су ме питали шта ћу сада да радим јер је мој син Брана био мали, ја сам рекла да ће мене чувати глумци. Увек сам сматрала да су они моја породица, рекла је Мира.

А велика глумица за све има врло важну поруку када желе нешто да ураде и постигну:

- Ово сада тражи моју снагу, тражи моје освешћење и то морам да изгурам сама, поручила је.

(Стил)