Извор:Foto: Antonio Ahel/ATA images, Mateja Stanisavljević/ATA images

Колеге ме псују, радим више од њих, осећају се запостављено

Извор: Нпортал

01.09.2024.

10:44

ПОСЛЕДЊЕ две године Тихомир Станић је један је од најангажованијих домаћих глумаца. Но, упркос томе он не може лагодно да живи, па признаје да нема штек који би му омогућио да не размишља о будућности.

- Немам уштеђевину. Бавећи се овом професијом човек не може да уштеди. Оно чиме може бити задовољан, а ја јесам јер ми је дошао такав период, да се послови надовезују. Да вам се увек смеши следећи посао - рекао је за “Блиц” Станић, и додао:

BloombergAdria.com

- Ја бих се стидео да живим у благостању ако би моја публика живела драстично другачије. На крају крајева кога би занимала моја уметност. Наша професија има смисла уколико се бавимо темама које утичу на наше суграђане.

Иако у последње време има посла, памти и дане када није био пословно ангажован.

- Тешко је када немам посла, када не радите па не знате шта ћете са собом. Ја сам сада у супротној животној фази, али памтим и знам да је глумцима то најтеже. Онда је тешко јер сумњате у себе и чини вам се да сви други раде, а само не ти. Знам то осећање. Последње две године много радим, али и даље мислим да други више раде од мене. Сам себи се смејем - открива он.

Станић је испричао и како реагује када му људи кажу да је превише заступљен у пројектима.

- Када ми пријатељи кажу “ти сада пуно играш”, ја им одговорим: “Не играм ја пуно, ви играте више, само ја играм запажено”. Онда се изнервирају па ме псују. У периоду у коме не ради глумац се осећа запостављено, као да није глумац - каже Тика.