Извор:Фото: АТА имагес, Јутјуб принтскрин/novi DANI

ЦИРКУС: Траже казну за Исламовића због песме и заставе СФРЈ

Извор: Нпортал

01.09.2024.

13:52

- ПРОМОВИСАТИ пропалу и сада већ 34 године непостојећу комунистичку творевину и симбол којим се разарала Хрватска, протеривала и убијала деца, жене и немоћни не заслужује само јавну осуду него и законску одговорност због промовисања нечега чега се свака поштена особа срами - стоји у тексту пријаве Удружења загребачких добровољаца бранитеља Вуковара.

После синоћњег наступа рок групе Бијело дугме у Сплиту, у јутарњим часовима, чланови Удружења загребачких добровољаца бранилаца Вуковара пријавили су организаторе концерта и одговорне особе Државном тужилаштву Републике Хрватске.

Као разлог наводе промовисање осуђене комунистиче идеологије и њених симбола те пропале творевине чије политике су одговорне за стравичне злочине почињене током српско-црногорске агресије на Хрватску.

Текст пријаве преносимо у целости:

BloombergAdria.com

 

- Дана 31.8.2024. године у Сплиту испред новог клуба „Порат“ на Ситницама је одржан концерт Бијелог Дугмета на којем је Ален Исламовић око 22:30 сати певао песму "Пљуни и запјевај, Југославијо" уз фотографију југословенске заставе на огромном екрану позорнице. У складу са Резолуцијама Већа Европе 1481 те 2819 а које је Хрватски сабор ратификовао односно дао свој пристанак на обавезивање међународним уговором тражимо да се организатори овог концерта казне у складу са законодавством Републике Хрватске, а Ален Исламовић прогласи непожељном особом у Хрватској.

Промовисати пропалу и сада већ 34 године непостојећу комунистичку творевину те симбол којим се разарала Хрватска, протеривала и убијала деца, жене и немоћни не заслужује само јавну осуду него и законску одговорност због промовисања нечега чега се свака поштена особа срами, а што је осудило највише хрватско законодавно тело Хрватски сабор те Веће Европе споменутим Резолуцијама.

Комунизам је злочиначки режим одговоран за патње, масовна мучења и убиства милиона људи, а његов злочиначки симбол крвава петокрака коју су безочно промовисали и „частили“ усред Сплита Ален Исламовић и другови.

У складу са свим горе наведеним тражимо покретање истраге и кажњавање свих одговорних - стоји у тексту пријаве чији је потписник Зорица Грегурић, председница Удружења загребачких добровољаца бранитеља Вуковара, преноси Вечерњи.хр.