Извор:Фото: Фејсбук принтскрин/Virginia Beach Sheriff's Office

СТАНИЦА САЛУТИРАЛА Полицијски пас има рак - емотиван опрошај

Извор: Нпортал

01.09.2024.

16:40

ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊИ полицијски пас по имену Кенди крајем прошле године је последњи пут поздрављен у полицијској станици од стране колега након што је оболео од терминалног рака, саопштили су званичници Вирџиније.

Немачки овчар који је специјално обучен за откривање наркотика служио је у шерифовој канцеларији Вирџинија Бича скоро десет година.

Кенди се придружила шерифовој канцеларији 2014. и била је први пас за откривање наркотика у полицији. Убрзо је постала омиљени члан тима, позната по својој посвећености послу и љубави према игри.

Последњих месеци Кенди је шепала и почела да губи апетит. Њен руководилац, главни заменик Ентони Наталција, првобитно је промене у понашању приписао њеним годинама.

BloombergAdria.com

 

Али када је Кенди почела да повраћа, Наталција је знао да нешто није у реду са њом. Тестови су открили да Кенди има терминални рак.

Донесена је одлука да се Кенди пензионише из активне службе због болести, а шерифова канцеларија Вирџинија Бича одржала је специјалну церемонију у њену част и као захвалност за деценију њене верне службе.

Полицијски службеници су се поређали у ходнику и салутирали док је Кенди последњи пут пролазила кроз полицијску станицу.

BloombergAdria.com

 

Према саопштењу полиције, Кенди је извршила преко 2.900 оперативних претрага и запленио око 130 килограма недозвољених наркотика чија је улична вредност процењена на скоро милион долара. Одељење је саопштило да је она била драгоцена предност за тим и да ће им јако недостајати.