Извор:Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

НАСТАВЉАЈУ СЕ ТРОПСКИ ДАНИ: Ево какво нас време очекује

Извор: Нпортал

02.09.2024.

07:05

У Србији ће данас бити претежно сунчано и топло, са највишом температуром до 35 степени Целзијуса, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар ће бити слаб и умерен северних праваца. Најнижа температура биће од 12 до 20 степени, највиша од 32 до 35.

У Београду ће данас бити претежно сунчано и топло. Ветар ће бити слаб, северних праваца. Најнижа температура кретаће се од 17 до 20, а највиша дневна око 34 степена.

Услед очекиване биометеоролошке ситуације појачане тегобе могу осетити особе са кардиоваскуларним проблемима. Поремећај сна и главоболја су могући код метеоропата.

Настављају се тропски дани и почетком септембра

"Тропски дани наставлјају се и у првој декади септембра. До четвртка максимална температура биће од 31 до 36, а од петка од 30 до 33 степена. У већини места биће претежно сунчано, а средином дана и после подне (уз локални развој облачности) очекује се и веома ретка (изолована) појава краткотрајне кише или плјуска с грмлјавином у планинским пределима", најавио је РХМЗ.

Упаљен метеоаларм

У Бачкој, Банату и Срему на снази је наранџасти метео аларм због високих температура, док је жуто упозорење у осталим деловима Србије. Наранџасти метео аларм значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе..