Извор:Фото: Новости/П. Милошевић

ЗАНЕМЕЛИ КАД ЈЕ НАДУВАО: КГ полиција се питала је ли могуће

Извор: Нпортал

02.09.2024.

16:23

ПРОТИВ свих возача који су учинили саобраћајне прекршаје биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, у акцији појачане контроле током викенда, искључили су из саобраћаја 26 возача који су возили под дејством алкохола, од којих су двојица учинила прекршај насилничка вожња, једног под дејством психоактивних супстанци, као и једног без возачке дозволе.

Полиција је задржала тридесеттрогодишњег возача "аудија" који је у Крагујевцу возио са 4,16 промила алкохола у организму, а у Аранђеловцу четрдесетседмогодишњег возача "рено лагуне" са 2,64 промила алкохола.

Саобраћајна полиција искључила је из саобраћаја и тридесетдеветогодишњег возача мотоцикла који је возио без возачке дозволе, која му је претходно одузета због изречених казнених поена. Овај возач је у претходне две године био правоснажно осуђен, па му је одузет мотоцикл у складу са мером из Закона о безбедности саобраћаја на путевима у којој се возило привремено одузима од учиниоца који је у претходне две године правоснажно осуђен за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја.

Против свих возача који су учинили саобраћајне прекршаје биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

У циљу унапређења безбедности, полиција ће и у наредном периоду појачано контролисати саобраћај са посебним акцентом на откривање прекршаја који су најчешћи узрочници саобраћајних незгода.

- Апелујемо на све учеснике у саобраћају да се придржавају свих саобраћајних прописа, а посебно на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола, јер на тај начин чувају свој живот и животе других учесника у саобраћају - наводе из МУП.

(Курир)