Извор:Фото: Д. Миловановић, Н. Фифић

Сава центар НИЈЕ више овакав? Да ли сте видели НОВИ ИЗГЛЕД

Извор: Нпортал

02.09.2024.

18:35

"САВА центар је сада паметна зграда, која не само да ефикасно троши енергију, већ је и производи."

Највећа концертна, конгресна, позоришна и биоскопска сала у овом делу Европе - чувена Плава дворана у Сава центру на Новом Београду, свечано је данас отворила врата.

Обновом ове хале, која је задржала свој идентитет и плави дух, завршена је трогодишња реконструкција једног од најзначајнијих пословних и културних центара који ће и сада, баш као и у време када је био отворен пре 47 година, бити испред свог времена.

Уместо досадашњих 3.672 седишта, нова сала, која је била место одржавања Феста, Бемуса, Битефа... и највећих културних и конгресних догађаја, сада има 4.050 плавих фотеља, укључујући ВИП ложе.

Обнова Плаве дворане није само визуелно унапређење, већ представља велики технолошки искорак. Нови системи осветљења и акустике, уграђени су у сарадњи са водећим светским компанијама, пружају јединствено аудио-визуелно искуство, чинећи Сава центар једним од најмодернијих конгресних простора у региону.

- Реконструкцијом смо добили и највећу биоскопску дворану у овом делу Европе, опремљену најмодернијим 3Д платном у региону. Око дворане су креирани нови простори попут Амфитеатар сале и Атријума, зимске баште са зеленим зидовима и скоро 5.000 биљака. Сава центар је сада паметна зграда, која не само да ефикасно троши енергију, већ је и производи - додала је Ангелина Некић,  потпредседница "Delta Holding" и генерални директор "Delta Real Estate".