Извор:Фото: АТА имагес, Профимедиа

КИТИЋ О ТРИ ПЕНЗИЈЕ: Једна 62€, друга 70, скупи се за ручак

Извор: Нпортал

03.09.2024.

07:30

ПЕВАЧ Миле Китић, чија успешна каријера траје већ дуже од три деценије, сада ужива у луксузном животу са супругом Мартом и ћерком Еленом.

Иако се данас може похвалити великим успехом и богатством, Китић се често осврће на своје скромне почетке, те је отворено говорио о свом тешком детињству, одрастању у сиромаштву и изазовима које је прошао како би дошао до врха.

- Спавали смо у кући где се ложила само једна пећ, остале просторије су биле без грејања. Није било ни добре гардеробе, ни ципела, али смо били здрави - причао је Миле Китић и додао:

- Чуо сам да су људи који се мало намуче у детињству и животу здрави, чак и дуже живе.

BloombergAdria.com

 

Он и даље вредно ради, те су му и примања веома добра, али није тајна да добија и пензије, и то не једну, већ три.

- Имам босанску пензију 62 евра. Живео сам у Сарајеву, па сам уплаћивао пензионо и социјално. Овде имам 70 евра, па може да се скупи за ручак - рекао је у шали, па признао да је уплаћивао новац да би имао здравствено осигурање.

BloombergAdria.com

 

Како је навео, прима и „нешто мало” немачке пензије, али не сматра да му је то преко потребно за мирну старост.

- Педесет година певам, ако нисам успео нешто да сачувам, онда ништа нисам урадио. Нисам неке милионе зарадио, али имам довољно да живим безбрижно до краја живота. Чак и Елена. Нити јој требају кола, нити стан, има све - причао је фолкер.

(Информер)