Извор:Фото: Новости

ОГЛАСИО СЕ БОРИН МЕНАЏЕР: "Било је јако тешко..."

Извор: Нпортал

04.09.2024.

09:23

СРЦЕ легендарног рокера није издржало у 72. години.

Фронтмен "Рибље чорбе" Бора Ђорђевић преминуо је у болници у Љубљани од последица јаке упале плућа. Он је неколико дана био на респиратору, а годинама је боловао од тешке болести.

"Пробудиле су ме најгоре вести. Ситуација је била тешка, али надали смо се", рекао је за Курир менађер Рибље чорбе, који је све време био уз Бору Ђорђевића.

Подсетимо, Бора Ђорђевић је рођен 1952. године у Чачку. У родном месту је завршио основну школу, а након проблема са законом избачен је из гимназије. Његови родитељи су тада, како би побегли од "срамоте" коју им је проузроковао, одлучили да се преселе у Београд. Ту је Бора завршио Пету гимназију и уписао Правни факултет. Након две године је схватио да та професија није за њега, па је покушао да упише Факултет драмских уметности у Београду. Никада није примљен на глуму, па је уписао организацију на ФДУ. Групу Рибља чорба 1978. године. За више од 45 године каријере снимили су 20 студијских албума и осам лајв издања. Последње албум "Да тебе није" издао је Сити рекордс. Десетак година живео је у Словенији, где се трећи пут оженио

Бацио сам сидро у мирној Љубљани и много ми је лепо са Дубравком, женом коју волим. Има ли веће среће него волети и бити вољен. И што је најљепше, моја посљедња љубав прихватила је да се уда за мене. Она ће бити млада, а ја старожења, тако ме с правом назвала. Венчали смо се 25. маја, на Дан младости, у Грчкој на Санторинију - изјавио је својевремено Бора за "Стори". Ђорђевић је за себе умео да каже да је прво Србин, па тек онда рокер. Писац и музичар је 15. фебруара 2021. године награђен Орденом Карађорђеве звезде првог степена. Иза себе је оставио сина Бориса, којег је добио с првом супругом Драганом, која је била његова љубав из средње школе.