Извор:Фото: П. Милошевић/АТА имагес

ВЕОМА САМ ПОТРЕСЕНА: Горица се опростила од Боре

Извор: Нпортал

04.09.2024.

09:45

БРОЈНЕ познате личности се опраштају од легенде...

У низу опроштајних порука нашла се и порука глумице Горице Поповић која је потрешена вешћу: 

- Веома сам потресена Бориним одласком. Знамо се од 1974. године са факултета. Била сам пресрећна кад ме је позвао у групу Сунцокрет... Био је велики уметник, песник, сјајан музичар живео је рокенрол, обожавао је сцену и наступе. Знали смо да је озбиљно болестан и били смо у сталном контакту. Док је то било могуће. Веома сам тужна Слава ти, драги Боро – каже Горица Поповић за Курир.

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, Бора Ђорђевић је рођен 1952. године у Чачку. У родном месту је завршио основну школу, а након проблема са законом избачен је из гимназије. Његови родитељи су тада, како би побегли од "срамоте" коју им је проузроковао, одлучили да се преселе у Београд. Ту је Бора завршио Пету гимназију и уписао Правни факултет.

Након две године је схватио да та професија није за њега, па је покушао да упише Факултет драмских уметности у Београду. Никада није примљен на глуму, па је уписао организацију на ФДУ. Групу Рибља чорба 1978. године. За више од 45 године каријере снимили су 20 студијских албума и осам лајв издања. Последње албум "Да тебе није" издао је Сити рекордс. Десетак година живео је у Словенији, где се трећи пут оженио.

(Курир)