Извор:Фото: ATA имагес

ГАЛЕ ПРАВИ ПЕСМУ ЗА БОРУ: "Није био велики, него - највећи!"

Извор: С. Рудић

04.09.2024.

10:00

РЕГИОН је у јутарњим часовима растужила вест о смрти Боре Ђорђевића у 72. години. Од славног рокера опраштају се бројни пријатељи са музичке сцене, пријатељи, фанови...

За "Вечерње новости" огласио се и његов велики пријатељ и рок саборац, Горан Шепа Гале, фронтмен групе "Кербер".

Туга у гласу, како другачије, јер иза њих двојице стоје четири деценија дружења. Гале је још једном скинуо капу Бори Чорби и истакао да је од свих рокера управо он - највећи.

BloombergAdria.com

 

- Не знам шта да кажем у овом тренутку. Он је у рокенролу урадио највише од свих. Толико је берићетан био, невероватан лик. Другари смо ево 40 година - започео је емотивно Гале и открио да ће "Кербер" одати почаст преминулом Бори и направити песму за њега:

BloombergAdria.com

 

- Од почетка мог "Кербера" смо се дружили. Велики лик, једном смо га опевали, сада ћемо поново то урадити - закључује Гале за "Вечерње новости".

Подсетимо, Бора и Гале су1986. отпевали дует "Човек од меда" на "Керберовом" албуму "Сеобе", а песма је постала велики хит и слуша се и данас.

Биографија Боре Ђорђевића

Бора Ђорђевић је рођен 1. новембра 1952. године у Чачку.  Већ од раних дана показује велику интересовање за музику. Током 1978. године настаје чувени бенд "Рибља чорба" који је јако брзо привукао велику пажњу. Оно што карактерише групу су провокативни текстови и јединствен стил. 

Неке од најпознатијих песама Рибље Чорбе укључују "Лутка са насловне стране", "Остани ђубре до краја", и "Кост у грлу".

Сваки текст је врло специфичан, може се рећи тематски обрађен и вођен је личним емоцијама легендарног рокера. Неколико пута је истицао да су жена и деца имали огроман утицај на развој. 

БОНУС ВИДЕО: