Извор:Фото: Новости

ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА: Одлучено где ће бити сахрањен Бора Ђорђевић

Извор: Новости/С. Д.

04.09.2024.

11:12

ОПРОШТАЈ од легендарног рокера.

Рок музичар и песник Борисав Бора Ђорђевић, који је рано јутрос преминуо, у 72. години, у Клиничко болничком центру у Љубљани, после тешке борбе са хронично опструктивном болешћу плућа (ХОБП), биће сахрањен на Централном гробљу у родном Чачку.

- Бора ће по његовој жељи почивати у Чачку - рекао је за "Новости" менаџер "Рибље чорбе" Бане Обрадовић. - Напустио нас је велики човек, музичар, певач, композитор, геније, писац, друг и брат. Човек кога никад нећемо заборавити. Својим делима је оставио неизбрисив траг, част је било познавати га. Ово је велики губитак за све.

BloombergAdria.com

Бора Ђорђевић је рођен 1. новембра 1952. године у Чачку. Већ од раних дана показује велику интересовање за музику, а после турбелентних година одрастања и боравка у истражном затвору због недозвољених активности, сели се за Београд и уписује гимназију.

Током 1978. године настаје чувени бенд "Рибља чорба" који је јако брзо привукао велику пажњу. Оно што карактерише групу су провокативни текстови и јединствен стил.

Први наступ имали су у малом месту Елемир, где су одмах привукли пажњу локалне публике. Карактеристика бенда били су енергични концерти, врло брзо се за њих прочуло широм Југослаавије.