Извор:Фото: АТА имагес, Новости

КОШТУНИЦА О БОРИ: Бог је хтео да не гледа нова страдања Срба

Извор: Нпортал

04.09.2024.

13:36

"ЈОШ један пут, опет без устезања, сведочим да је био велики рок музичар, скоро са ону страну сваког поређења. И да је међу рок музичарима био највећи и најплоднији песник."

Бивши председник СР Југославије и Владе Србије Војислав Коштуница дирљивом поруком се за Спутњик опростио од Боре Ђорђевића. Његов последњи поздрав великом српском рокеру који је данас преминуо у Љубљани објављујемо у целости.

- Без устезања и без крупних речи сведочим данас како је оно што ме је везивало за Бору Ђорђевића било изнад свега једно право, најдубље, непресушно пријатељство, од наших првих сусрета мрачних и мучних деведесетих година.

Као да је сам добри Бог хтео да нашег Бору поштеди да још један пут данас доживи и преживљава страдања и несреће које су се свалиле на нас.

BloombergAdria.com

Иза тога нашег снажног и за неке можда и необичног пријатељства данас остају сећања на непрестану преписку и разговоре, испуњене и многим личним недоумицама као и сећање на један облик „друштвених веза“ који је данас скоро потпуно изумро, а то су хрпе и хрпе разгледница које је Бора упорно слао из најразличитијих и најудаљенијих делова света.

Још један пут, опет без устезања, сведочим да је био велики рок музичар, скоро са ону страну сваког поређења. И да је међу рок музичарима био највећи и најплоднији песник. Песме су стално врцале, извирале из њега и бележио их је у трену, по својим изгужваним и испресавијаним свешчицама.

BloombergAdria.com

И, најзад, не најмање важно, био је марљиви хроничар и беспоштедни критичар нашег времена, Домановић наших дана. Скоро да се повест наших последњих пола века може такође читати и каткад и боље разумети кроз песничку реч Боре Ђорђевића.