Извор:Фото: Профимедиа

СУКОБИ, БОРБА ЗА МОЋ И ПРЕКРЕТНИЦЕ: Стиже нам Марс у Раку

Извор: Нпортал

04.09.2024.

14:32

МАРС ће се 3. новембра супротставити Плутону у Јарцу, само неколико сати пре уласка у Лава.

Опозиција Марс-Плутон може да извуче на површину сукобе, борбе за моћ и дубоко укорењене тензије, како на глобалном нивоу, тако и у нашим личним животима.

Ово поравнање означава време критичних прекретница и значајних продора: међутим, енергијама Марса и Плутона је потребно пажљиво руковање како би се избегли деструктивни исходи.

BloombergAdria.com

4. септембра, Марс напушта Близанце и улази у Рака, подсећајући нас да наше емоције и наша осетљивост могу бити извор снаге и храбрости. Марс ће остати у Раку до 3. новембра и вратити се у Рака између 6. јануара 2025. и 18. априла 2025, пише Атма.хр. 

То је због Марсове предстојеће ретроградности, која почиње 6. децембра и завршава се на 23. фебруар 2025.

Транзит Марса кроз Рака посебно је важан за особе рођене са позицијама у кардиналним знацима (Ован, Рак, Вага и Јарац), а посебно за оне рођене са наталним Марсом у Раку, јер ће ускоро доживети повратак Марса.

Појединци који су лично погођени Марсовим транзитом кроз Рака имају прилику да изблиза сагледају везу између својих емоција и својих поступака, размисле о томе како су привучени да створе услове сигурности и сигурности у својим животима и направе промене које подржавају њихов емоционални добро.

BloombergAdria.com

Где год Марс прође, дешава се акција: назван по митолошком богу рата, Марс је у астрологији повезан са нашим свесним жељама, нашим стилом самопотврђивања и начином на који тежимо да идемо за оним што желимо. Марс води пут, отвара нове путеве и мотивише нас да идемо напред и пратимо своје јединствено путовање.

Традиционално владајући Овном и Шкорпијом, Марс је повезан са нашим изражавањем сексуалности, инстинктивним поривима, нашим односом са бесом и жељама које потичу из нашег ега. Марсови транзити показују где се радња дешава и обележавају промене у нашим нивоима виталности, како каналишемо своју енергију и како смо колективно привучени изражавању беса, сексуалности и самопотврђивања.

Марсов транзит кроз Близанце, променљиви ваздушни знак, нагласио је нашу жељу за променом и разноликошћу, подстакао наше умове и интелект и подстакао нашу менталну активност и нашу фасцинацију учењем и разумевањем живота. Овај транзит нас је подсетио да будемо свесни моћи нашег ума и да поштујемо чињеницу да речи бацају чини, а мисли стварају стварност.

Марсов улазак у Рака, кардинални водени знак, долази са јасним енергетским помаком. Како се темпо нашег ума успорава, имамо прилику да се више фокусирамо на осећања, а мање на размишљање, планирање и деловање.

Са Марсом у Раку, нивои наше енергије у великој мери зависе од наших емоционалних стања, недоследни су, уско повезани са променама и положајима Месеца. Током овог транзита имамо прилику да продубимо своју емоционалну самосвест и свест о томе шта се креће у нашем унутрашњем свету.

BloombergAdria.com

Традиционално изражавање марсовских квалитета је обично изазовно док је Марс у Раку, знаку у којем се традиционално сматра да је Бог рата у паду. Док је сврха Марса да води и отвара нове путеве, Рак је у суштини привучен стварању услова сигурности и сигурности. Током овог транзита, стварање сигурности, блискости и сигурности постаје главна мотивација и покретач наших акција, а ми то чинимо на индиректан и опрезан начин, без преузимања непотребних ризика.

Са Марсом овде, желимо да тестирамо воду пре него што ускочимо и склонији смо ризику него иначе. Из тог разлога, некима од нас је вец́и изазов да започну нове подухвате, следе своје жеље и самопоуздано предузимају акције. Ипак, Рак је кардинални знак и природно садржи импулс да започнемо нешто ново: међутим, импулс који нас подстиче на акцију је емоционалан.

Емоције мотивишу наше поступке док је Марс у Раку, што је нешто што можемо искористити у своју корист, али и нешто чега треба да будемо свесни, због саме природе емоција.

Марс у Раку: Емоције као извор снаге

Марс је повезан са начином на који се потврђујемо и изражавамо бес и агресију: због природе Рака, постоји повећана тенденција да се то чини на пасивно-агресиван начин када је Марс овде. Пошто је директна конфронтација непријатна, па чак и застрашујућа, можемо изабрати да изразимо своје потребе и индиректно изразимо свој бес или нелагоду.

Ово је моћно време да се обрати пажња на сваку склоност да будете пасивно-агресивни, огорчени и дозволите да се гнев загноји и нагомила.

Када је Марс у Раку, имамо прилику да посматрамо како наше емоције, посебно оне које потискујемо, утичу на наше одлуке и понашање. Овај транзит је прилика да постанемо свесни како наша прошла искуства и даље утичу на нас, на емотивном нивоу, у нашој садашњости. Време је да препознамо где се можда задржавамо због страха, несигурности или нерешених проблема из прошлости.

BloombergAdria.com

Марсово путовање кроз Рака је моћно време да се суочимо и процесуирамо преостале емоције из прошлости, изводећи их на површину како бисмо боље разумели њихов утицај на наше акције и мотивације.

Коначно, Марсов транзит кроз Рака нас подсећа да наше емоције и наша осетљивост могу бити извор снаге и храбрости: могу да воде наше акције на начин који негује и наше и туђе емоционално благостање и ствара вец́у самосвест. и дубљу интимност.

(Глоссy)