Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/CMC TV, Новости

90ИХ СЕ ГЛЕДАЛИ ПРЕКО НИШАНА Како се Јура опростио од Боре

Извор: Нпортал

05.09.2024.

08:16

СМРТ Боре Ђорђевића потресла је регион, а велики број његових колега и пријатеља опростио на мрежама се од великана рок сцене. Међутим, оно што је многе изненадило било је оглашавање Јуре Стублић, некадашњег Бориног великог пријатеља.

- Изражавам саучешће породици, колегама, пријатељима и свима који су вољели Бору и његове пјесме. У смрти реч престаје и једини одговор на њу је ћутња. Зато ћу ћутату. Пустити песника да оде у миру. Мир желим свима нама - изјавио је Јура Стублић.

BloombergAdria.com

Иако су његове речи наишле на одобравање једног дела људи, био је и оних који нису могли, а да се не присете њиховог сукоба који је почео након рата.

До тог тренутка, њих двојица су били велики пријатељи, а онда је хрватски певач отпевао надахнуту елегију чији стихови гласе: "Е мој друже београдски, Славонијом села горе. Е, мој друже београдски, не може се ни на море.

BloombergAdria.com

- Е, мој друже београдски, Срест' ћемо се покрај Саве… А ја нећу нишанити, И Богу ћу се молити, да те могу промашити, али ћу те погодити. Ја ћу тебе оплакати, очи ћу ти заклопити, Јој, како сам тужан био Ја сам друга изгубио..".

Међутим, Ђорђевић му није остао дужан. На то му је одговорио истом мером: "Шта ми вреди кад ме убије да плаче за мном", и наставио текст: "Моја браћо загребачка, Ја сељачина из Чачка, немојте да ставим тачку на сву браћу загребачку…". Након овога, њихов однос је био трајно нарушен.

(Курир)