Извор:Фото: Новости, Архива Борбе

О СУСРЕТУ СА ДУШКОМ РАДОВИЋЕМ Бора занемео због посвете

Извор: Нпортал

05.09.2024.

08:30

ЛЕГЕНДАРНИ рокер Бора Ђорђевић, лидер и певач групе "Рибља чорба" преминуо је у болници у Љубљани у 72. години.

Протеклих дана, Бора је водио најтежу животну битку коју, нажалост, није успео да добије. Вест о његовом одласку потресла је све који су га познавали, али и поштоваоце његовог лика и дела.

Друштвено ангажованим текстовима истакао се у Србији и постао један од најплодноснијих текстописаца. На његов рад и таленат нико није остао равнодушан, па ни велики песник и писац Душко Радовић коме је Бора однео своју прву збирку поезије.

Како је Ђорђевић својевремено испричао за медије, реакција великог Душка Радовића га је шокирала и одушевила.

BloombergAdria.com

 

- Морам да кажем, кад је чика Душко Радовић у питању, напишем ја прву збирку, објавим прву збирку поезије и сав срећан носим чика Душку, накитим посвету "Драгом чика Душку, с поштовањем... Бора Ђорђевић". И Душко узме књигу, оде у онај свој голубарник и после једно 15 минута, гостовао сам у некој емисији на Студију Б, долази, доноси ми своју књигу, а посвета је гласила: "Са завишћу, Душко Радовић" - испричао је Бора тада и ухватио се за главу.

Бора Ђорђевић је добио награду академије Иво Андрић за књигу поезије "Пусто острво" 2018. године, што је само једно од многобројних признања које је добио за свој рад.