Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/ Grand Online

ТИКА: "Ђоши сам крстио децу, а онда сам се склонио од њега"

Извор: Нпортал

05.09.2024.

09:23

ГЛУМАЦ Предраг Смиљковић, кога је публика заволела као Тику Шпица у култним серијама Синише Павића, данас прославља 55. рођендан. Овом рођеном Власотинчанину лична карта била је рола у серији "Породично благо", а његов филмски брат био је Богољуб Митић, који је тумачио лик Ђоше.

О њиховим догодовштинама се и данас говори, а Предраг је једном говорио о свом односу са колегом и пријатељем, те открио због чега су се у једном моменту страшно удаљили.

BloombergAdria.com

- Ја сам Ђошу венчао и крстио његову децу Наталију и Олгу. Није ме слушао, а благовремено сам апеловао да се мане алкохола и естраде. Сећам се да када смо почели да се бавимо овим послом, он је имао 99, а када је умро 160 килограма. Тај податак говори којим начином живота је живео... - рекао је Смиљковић.

BloombergAdria.com

Богољуб Митић је преминуо пре седам година, а тада је имао свега 49 година.

- Пошто је имао тромб, лекари су га упозоравали, али он није слушао ни њих. Ми смо се због тога једно време и мало удаљили јер моје правило је да, када се ради, алкохола нема. Није желео да се врати на прави пут - додао је глумац.

Како су настали Тика и Ђоша?

Говорећи о одласку свог кума и пријатеља Предраг је открио и како су настали култни јунаци.

BloombergAdria.com

- Љут сам на њега што је рано отишао и тако несмотрено. Мени лично као куму и саборцу ужасно недостаје. Сетим се њега сваки дан. Нас двојица смо одрасли заједно и из тог нашег дружења и прича настали су Тика и Ђоша, који су били инспирација и Синиши Павићу. Нас двојица могли смо као глумци много више. То је тако кад вас ставе у калуп и играте једну улогу целог живота - закључује глумац.

Предрага и данас људи на улици ословљавају именом лика из серије, што му нимало не смета.

BloombergAdria.com

- Тика носи шешир и бркове, ја не. Када то скинем, тешко ме препознају. Чак ни полицајци не виде о коме се ради, па ми не прогледају кроз прсте, већ стално пишу пријаве због којих морам код судије за прекршаје. Људи виде да ме знају однекле, али то не доводе у везу с Тиком Шпицом. Деси ми се да ме продавачица у радњи пита: "Ма, одакле се ми знамо?", а ја кажем да сам таксиста, возач у градском саобраћају… - рекао је једном приликом кроз смех Предраг Смиљковић.

Лик Тике Шпица оживео је и у серији "Бела лађа", која изнова одушевљава публику, а његове анегдоте са Ланетом Гутовићем се и даље препричавају.

(Курир)