Извор:Фото: Репринт Сабор

СЛИКЕ ИЗ 90их: Сведоче о пријатељству Боре и Баје

Извор: Нпортал

05.09.2024.

11:17

ЛИДЕР "Рибље чорбе" Бора Ђорђевић, који нас је јуче напустио растуживши љубитеље његовог лика и дела, и певач народне музике Баја Мали Книнџа певали су познати дует "Ћути, ћути, ујко". Појединости о њиховом дружењу могу се наћи у архивским текстовима.

У часопису "Сабор" објављене су 1994. године две шаљиве минијатуре о њиховом пријатељству.

Баја је за издање које се појавило 31. октобра открио да му је Бора позајмио кубуру за сликање.

Баја Мали Книнџа не крије да воли национална обележја и кад год је у прилици слика се са њима. Овом приликом од Боре Чорбе позајмио је један важан реквизит.

BloombergAdria.com

 

- Бора и ја смо добри другари и сарадници - каже Баја. - Он је познат као колекционар старог оружја, па ми је за сликање позајмио кубуру. То је Борино свијетло оружје! Јест' да смо много заједно путовали у Лику и Крајину, али никад га још нисмо понели са собом - рекао је тада Баја.

Потом је 28. новембра објављена и њихова заједничка фотографија, а у кратком шаљивом тексту, Пајчин се представљао као Борин обожавалац који жели да има успомену на популарног рокера.

BloombergAdria.com

 

Наш читалац Мирко Пајчин пожелео је да се слика са популарним рокером Бором Чорбом. "Сабор" му је жељу испунио.

- Волео бих да једнога дана постанем познати певач као мој идол Чорба - признао нам је читалац Пајчин лагано поруменевши.

- И ја бих волео да ти постанеш познат, па да се сликају са тобом, а мене оставе на миру - узвратио је Бора лагано подригнувши.