Извор:Фото: АТА

ПОЗНАТ ДАТУМ САХРАНЕ: Ради ће испунити последњу жељу

Извор: Нпортал

05.09.2024.

11:24

ГЛУМИЦА Рада Ђуричин напустла нас је јуче у 91. години у Београду.

Иза славне глумице остаи је низ улога. Бројне колеге жале за глумачком легендом. Сахрана ће се обавити у суботу, 7. септембра у 14 часова у родном Вршцу. 

Ради Ђуричин ће испунити последњу жељу, а то је да почива у породичној гробници са родитељима - у народу омиљеним поп Маринком и његовом супругом Милевом.

- Рада је по свему била јединствена, наеупоредива и врхунска у свом послу. Оставила је неизбрисив траг у срцима многих људи. Била је велики заљубљеник и протагониста свог родног Вршца. Верујем да у овом тренутку изнад град лебди њен осмех, који је био њен заштитини знак - рекао је за "Новости" Радин велики пријатељ из Вршчца Драгољуб Ђорђевић, иначе оснивач песничке награде "Васко Попа", коју је глумица водила од оснивања, све док ју је здравље служило.

BloombergAdria.com

 

Глумица је о родном Вршцу за којег је вежу многе успомене увек говорила са великом љубављу. 

- Рођена сам и одрастала у лепој вароши, у граду Јована Стерије Поповића, Паје Јовановића, Васка Попе. У свештеничкој породици, уз оца Поп-Маринка, тако су га сви звали, а тако се сад зове и једна улица у Вршцу, уз мајку Милеву и сестру Наду - изјавила је глумица раније за медије.

Рада Ђуричин завршила је два факултета, књижевност и глумачку академију. На ФДУ је дипломирала у класи са Николом Симићем, Ружицом Сокић и Велимиром Батом Живојиновићем. Добитница је награде за животно дело Златни ћуран. Током дугогодишње каријере глумила је у бројним филмовима и серијама, међу којима су и "Село гори, а баба се чешља", "Тајне винове лозе", "Мирис кише на Балкану", "Војна академија" и многе друге.

BloombergAdria.com

 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: