Извор:Фото: Антонио Ахел/АТА имагес

СПЕЦИЈАЛНИМ ЛЕТОМ: Када стиже Борино тело у Србију?

Извор: Нпортал

05.09.2024.

12:22

ЈУЧЕРАШЊИ дан је био сигурно један од најтужнијих за Србију и регион, јер нас је заувек напустио један од најплодноноснијх твораца рок музике и поезије.

Борисав Бора Ђорђевић преминуо је јуче у 72. години, а последње дане провео је у Клиничко-болничком центру Љубљана.

Како Курир сазнаје, Борино тело ће данас из Словеније стићи у Србију и то специјалним летом.

Музичар је имао жељу да се сахрани у родном Чачку, а тако ће и бити- потврдили су градоначелник Чачка Милун Тодоровић и Борин менаџер Бане Обрадовић. 

BloombergAdria.com

 

- Напустила нас је легенда рокенрол сцене наше Србије и региона, маестрални и непревазиђени музичар, текстописац и фронтмен највеће рок групе Рибље Чорбе. У 72. години живота преминуо је Бора Ђорђевић, икона Чачка и човек који је за четири и по деценије музичког стваралаштва оставио неизбрисив траг у срцима свих генерација. Одавно поставши бесмртан за његове Чачане и Чачак, уврстио се у ред највећих легенди које је овај град изнедрио. Драги Боро, драги пријатељу, хвала ти за сваку строфу и сваки такт уз који сам одрастао. Хвала ти за сваки савет и лепу реч, а највеће хвала за то што си ме сматрао пријатељем. Обећавам ти у своје и у име свих Чачана, а ти си то већ знао, да никада нећеш бити заборављен - изјавио је Милун Тодоровић.

Бора Ђорђевић је рођен 1952. године у Чачку. У родном месту је завршио основну школу, а након проблема са законом избачен је из гимназије. Његови родитељи су тада, како би побегли од "срамоте" коју им је проузроковао, одлучили да се преселе у Београд.

Ту је Бора завршио Пету гимназију и уписао Правни факултет. Након две године је схватио да та професија није за њега, па је покушао да упише Факултет драмских уметности у Београду. Никада није примљен на глуму, па је уписао организацију на ФДУ. Групу Рибља чорба 1978. године. За више од 45 године каријере снимили су 20 студијских албума и осам лајв издања. Последње албум "Да тебе није" издао је Сити рекордс. Десетак година живео је у Словенији, где се трећи пут оженио.

(Курир)