Извор:Фото: Сарић С/Н. Скендерија

"Дубравка, тражи те неки кретен, да га пустим?"

Извор: Нпортал

05.09.2024.

15:59

ВЕСТ о смрти легендарног фронтмена групе "Рибља чорба" јуче је потресла нацију, а поред многобројних фанова које је музика Боре Ђорђевића пратила кроз живот, велики број јавних личности поделило је своје успомене на преминулог певача.

Чувена водитељка, новинарка, заштитно лице "новог таласа" осамдесетих година у Београду, ауторка многобројних култних емисија које су се бавиле рок и поп музиком и културом, Дубравка Дуца Марковић, је за Курир телевизију испричала своје успомене на Бору Чорбу.

Дубравка се прво дотакла свог првог сусрета са Бором:

BloombergAdria.com

- У ситуацијама кад неко одлази човек треба да се сети смешних ситуација. Момчило је био мој друг из гимназије, члан "Рибље чорбе", Гиле је био мој дечко и има своју групу "Хипнотисано пиле", и ја замолим Моцу да мало чује Гилета. Ми седимо сви у посластичарници, певач Гилетове групе је Бојан Бановић, који је иначе дебељушкаст. Бора се ту појављује и објашњава Бојану да он не може да има каријеру као певач, јер мора да се определи, он је дебељушкаст али како би постао познат мора да буде дебео, или да смрша. Ја сам помислила какве глупости прича овај Чачанин.

Она је признала да постоји анегдота са Бором коју непрестано препричава.

BloombergAdria.com

- Изашао је из војске и изашла му је друга плоча. Долази Бора код мене кући, а ја имала цимерку. Он обучен као потпуна будала, има џемпер, шешир, оне минђуше, сав се накитио, и неки танак сако. Моја цимерка отвара врата, види њега, и раздере се "Дубравка, тражи те неки кретен, да га пустим?" - рекла је Дубравка, па се осврнула и на Борин необичан карактер којим је засенио балканску музичку сцену:

- То је био човек који је имао петље да прозове свакога на сцени, да мртав пијан изађе на сцену и изради концерт, човек који није имао пардона ни према коме, који је имао озбиљан излет у неку патриотско-националну причу која није наишла на одобравање, али пошто је он довољно добар песник и добро знао са речима то се некако премостило.

(Курир)