Извор:Фото: И. Маринковић

"Срамота шта је бубњар 'Eyesburn' урадио Бори ПРЕД СМРТ"

Извор: Нпортал

05.09.2024.

17:28

"МИСЛИМ да треба да их буде срамота!"

Рок певач Ђорђе Давид укључио се у јутарњи програм Курир телевизије и говорио о легенди рокенрола која нас је напустила, Бори Ђорђевићу.

- Бора је неко ко је био један од петоро људи у мом животу који је имао врло јак утисак на мене и који ме је озбиљно отровао рокенролом. Знам само да ми је рекао када сам дефинитивно ушао у рокенрол да морам бити свестан да сам ставио себи крст на леђа који морам да знам да носим иначе ће ме прикуцати за земљу, а само из истрајности и снага којом ћу тај крст на леђима носити ће ме довести до онога што се зове задовољство и резултат. Шта је резултат у рокенролу? То је да ти људи верују и да људи коначно почну да те вреднују без обзира шта о теби мисле приватно и да ли уопште о теби мисле приватно.

BloombergAdria.com

Предложио је да се Бори Ђорђевићу у част организује концерт где би разни извођачи изводили песме Рибље чорбе:

- Ево једна идеја. Мислим да је Бора заслужио да сви људи који су из рокенрола, пре свега овде у овој нашој Србији треба да се организују и да се направи један добар концерт где ћемо заједно са члановима Рибље чорбе изаћи и одсвирати све оно што Бора јесте урадио и све оно чиме Бора васпитавао генерације како својим композицијама тако и својим стиховима.

BloombergAdria.com

Изразио је жаљење због поступака појединих музичара током периода који је Бора провео у болници у Љубљани.

- Оно што мене лично боли као човека са којим се до пре две недеље интензивно дописивао - размењивали смо видео клипове, а шта друго него нешто што је предмет смеха - то је однос јавности, али нарочито полууспелих и неуспилих музичара који су знајући јако добро да је Бора човек који има свој став почели на један бестидан начин, нељудски начин да каче умрлице оног тренутка када је по хиљадити пут свој политички став показао - рекао је Давид и додао:

BloombergAdria.com

- То су људи које је дефинитивно корона оштетила на врло озбиљан начин и људи који су у музици били дефинитивно неостварени, а које је он такође васпитавао као и гомиле генерација. Мислим да треба да их буде срамота! Ту има и људи које негде рокенрол препознаје. То су чланови неких бендова као што су "Eyesburn", алудирам на бубњара, човек коме се више никада у животу јавити нећу.

(Курир)