Извор:Фото: В. Данилов, В. Илић

А КАКО ДРУГАЧИЈЕ?Одлучено уз коју песму ће Бора бити покопан

Извор: Нпортал

05.09.2024.

18:26

ЛЕГЕНДАРНИ рокер размишљао је о судњем дану још пре три године.

Легендарни рокер Бора Чорба биће сахрањен у суботу, у родном Чачку. 

- Комеморација ће бити одржана у Културном центру Чачак, који се налази на Тргу народног устанка са почетком у 11 часова. Примање саучешћа заказано је у 13 часова у капели на Градском гробљу у Чачку, опело почиње у 14 часова, а сахрана је заказана за 14 сати и 30 минута - потврђено је из кабинета градоначелника Чачка.

"Ало" пише да ће хор чачанске гимназије певати на сахрани Бори у част, а песма "Погледај дом свој, анђеле" ће се чути у суботу.

Пре три године изабрао гробно место 

Легендарни рокер размишљао је о судњем дану још пре три године. 

Рокеров пријатељ који се са њим дружио пуних 30 године, актуелни градоначелник Чачка Милун Тодоровић открио је како је изгледао тренутак када је Бора бирао место где ће вечно да почива.

- Дошао је пре три године код мене и замолио ме да одемо на чачанско гробље. Хтео је да погледа место где ће једног дана почивати. Били смо нас двојица, и то је за мене било јако сетно и тужан тренутак. Надао сам се да неће никада доћи тај дан, али он је био прибран и од неколико места изабрао је ово са леве стране до паркинга. Рекао ми је: "Брате мој нека буде овде." Оставио ми је аманет да га сахраним, Чачак је волео изнад свега. Данас сам рекао: "Брате мој, биће како си рекао" - испричао је Тодоровић за Глас западне Србије.

Он је у прилици да и данас одлучује и да ће све од себе да испуни Борину последњу жељу.

- Следи процедура, мало је компликовано, али све ћу учинити како је речено. Ништа ми није тешко, најтеже ми је јер сам остао без пријатеља и брата којег сам знао три деценије - објаснио је Тодоровић јуче.

(Ало)