Извор:Фото: В. Илић

БОРИН ОПРОШТАЈ У ВЕЧНОСТ Сузе, псовке и смех на комеморацији

Извор: В. Илић

07.09.2024.

10:53

ПОСЛЕДЊИ поздрав легенди рокенрола која је преминула у 72. години.

Чачак и Србија се опраштају од Борисава Боре Ђорђевића који ће данас бити сахрањен на Градском гробљу.

Дуге колоне поштоваоца лика и дела легенде рокенрола чекале су у Културном центру у Чачку да присуствују комеморацији и да се упишу у књигу жалости.

Међу присутнима су поред породице биле и Борине колеге. 

Наравно, присуствовали су његови саборци из "Рибље чорбе", али и Предраг Пеца Поповић, Жика Јелић, Даша из "Легенди", Дејан Петровић, Никола Селаковић, Борин најбољи друг из детињства Првослав Прле Савић, градоначелник Чачка Милун Тодоровић, Владо Георгијев, отац Герасим, Мирослав Илић, хармоникаш Миша Мијатовић, Милан Ђурђевић из "Неверних беба", Горан Шепа Гале из "Кербера"...

Говоре су Борин у част држале колеге из "Рибље чорбе", градоначелник Чачка, Мирослав Илић, Никола Селаковић, Даша из "Легенди"...

Члан групе "Рибља чорба", Никола Зорић, најавио је на комеморацији да ће нови албум, још необјављен, који носи назив "Љубав и смрт", бити премијерно публици представљен за Борин рођендан - 1. новембра.

Мирослав Илић је у емотивном обраћању пустио и сузе, а када се у једном моменту забунио, морао је да опсује - Борином псовком.

BloombergAdria.com

- Све што си радио, радио си најбоље, био си највећи од свих. Сви остали су могли да ти пљуну под прозор. Увек сам са поносом истицао да смо другари из гимназије. Велика је привилегије поделити са тобом златно доба музике, ти на једном, ја на другом фронту - истакао је Илић, а када се збунио додао је једно сочно:

- Што би рекао Бора, "ј*** га не издржах".

Министар културе Никола Селаковић се у име председника Александра Вучића опростио од Боре.

BloombergAdria.com

- Припала ми је велика част и дужност да се у име председника опростим од легенде. Био је већи од живота, истински живео оно што је певао, а ми смо учили из тих песама. Речима је сликао живот онакав какав јесте. Заувек са нама, уз свако свитање изнад цркве Светог Марка. Много љубави је имао према свом народу, учио нас да живимо боље. Витез Сретењског орден, Чачанин, Београђани, звездаш, Србин... Научиио нас је да препознамо лепоту у обичним данима - поручио је Селаковић.

Да подсетимо, примање саучешћа заказано је у 13 часова у капели на Градском гробљу у Чачку, опело почиње у 14 часова, а сахрана је заказана за 14 сати и 30 минута.

Да подсетимо, примање саучешћа заказано је у 13 часова у капели на Градском гробљу у Чачку, опело почиње у 14 часова, а сахрана је заказана за 14 сати и 30 минута.