Извор:Фото: И. Маринковић, Shutterstock

ПРИШАО МОНАХ... Борин кум о томе шта се догодило на Острогу

Извор: Нпортал

07.09.2024.

15:27

МУЗИЧАР Бора Ђорђевић преминуо је 4. септембра, а данас ће бити испраћен на вечни починак у родном Чачку.

Пре опела фронтмену групе "Рибља чорба" одржана је комеморација на којој су присуствовали чланови његове породице, бројне колеге и пријатељи, као и сви који су волели и поштовали Борин лик и дело.

Његов кум, Миодраг Перуновић упутио последње збогом у сузама и испричао шта се догодило кад су посетили манастир Острог.

- Када сам јуче сазнао да треба да се опростим од Боре на комеморацији, прво сам се запитао како. Толико тога имам о њему рећи и неће бити тешкко, а онда схватим да је претешко наћи праве речи за такву људску величину.

Упознали смо се пре 40 година. После пар година се договорили да се окумимо. Пођосмо на Острог да то урадимо. Тамо је био монах Глигорије кад смо му пришли, поче да рецитује песму "Анђеле". Па му рече: "Ти си посебан, тебе је Бог послао овом народу" - рекао је Перуновић и додао:

BloombergAdria.com

 

- Био је пријатно изненађен и пријала му је похвала. Да је кумство најаче сродство сведочио ми је претходних година.

Био је пристуан на многим мечевима, дајући подршку која ми је значила. Када сам боксовао у Минхену за титулу шампиона. Звони телефон и пита ме Бора који ми је број собе. Дошао је да ме види, путовао је целу ноћ возом. Био сам дубоко дирнут његовим поступком. То је Бора, кум, пријатељ, људина.

На крају се обратио удовици Дубравки, ћерки Тамри и сину Борису, као и многовбројним приајтељима.

- Желео бих да се обратим продици. Ово је велики губитак за вас посебно, као и за чланове бенда, пријатеље и музичку сцену. Била је част бити део његовог живота.

За крај бих цитирао Његоша:

Благо оном ко довјек живи, имао се рашта родити, душа ти царевала куме - рекао је Перуновић, а јецај му се отео из грла.