Извор:Фото: Ј.Ј.Баљак

"ЗАУВЕК ЈЕ ОТИШАО НАЈЛЕПШИ ОСМЕХ" Сахрањена Рада Ђуричин

Извор: Нпротал

07.09.2024.

15:43

ГЛУМИЦА Рада Ђуричин преминула је у Београду у 91. години, а данас је сахрањена у родном Вршцу у кругу најближих.

На вечни починак Раду Ђуричин је испратила породица, а глумици је испуњена последња жеља, да почива у породичној гробници са родитељима.

Од Раде су на Градском гробљу у Вршцу између осталих дошли да се опросте глумица Вјера Мујовић, редитељ Љубиша Ристић, новинарка Весна Де Винча и позоришна редитељка и професорка Ивана Вујић.

На Радину сахрану дошао је и глумац Иван Босиљчић.

BloombergAdria.com

 

За родни Вршац је везале су је дивне успомене, о чему је причала са пуно љубави.

- Рођена сам и одрастала у лепој вароши, у граду Јована Стерије Поповића, Паје Јовановића, Васка Попе. У свештеничкој породици, уз оца Поп-Маринка, тако су га сви звали, а тако се сад зове и једна улица у Вршцу, уз мајку Милеву и сестру Наду - изјавила је глумица раније за медије.

BloombergAdria.com

 

Рада је иза себе оставила неизбрисив траг бројним улогама, али и својом благом личношћу. Поводом њене смрти огласио се глумац и редитељ Радош Бајић.

- Плејади вечних из “Села гори" данас се у царству небеском придружила и предивна Рада Ђуричин. Својом добротом, топлином, човекољубљем и осмехом - пленила је и опомињала нас да морамо бити бољи… - написао је Бајић и додао:

- Улогом Живке у “Село гори” освојила је срца милионске публике, а мени причинила радост и част што сам био у прилици да са њом сарађујем. Почивај у миру драга Радо... - поручио је Радош Бајић.

Рада Ђуричин, једна од најзначајнијих југословенских и српских глумица и дугогодишња чланица ансамбла Југословенског драмског позоришта, преминула је данас у Београду.

Током своје дуге каријере, играла је и у представама Народног позоришта у Београду, Атељеа 212, Звездара театра, КПГТ-а, Битеф театра, Малог позоришта "Душко Радовић", Народног позоришта у Нишу и у Ужицу, Мадленијанума, и других, мањих и независних позорница.