Извор:Фото: Antonio Ahel/ATAImages/Ненад Живановић/И. Маринковић

Бора за Шабана написао НАЈЛЕПШУ ЉУБАВНУ ПЕСМУ - знате коју?

Извор: Нпортал

07.09.2024.

15:45

Мало ко зна да је кантаутор заслужан и за текст овог хита...

Пријатељи, породица, колеге и обожаваоци, опростили су се од легендарног рокера и песника Боре Ђорђевића у његовом родном Чачку.

Велики број грађана дошао је да изјави саучешће породици.

На гробљу се скупио, као што се могло и очекивати, и велики број јавних личности: Ђорђе Давид, Радомир Михајловић Точак, Веселин Шљиванчанин, Војислав Коштуница, Бошко Обрадовић, Миша Мијатовић, Гале Кербер, Пеца Поповић и многи други...

Не сумњамо да је Борин живот саткан од пуно анегдота од којих су неке данас подељене с јавношћу иако их је он, додуше, макар већину испевао већ у својим песмама.

Неке је сам инсистирао да отпева неке је пак поклонио другима, а међу онима које ће дубоко остати урезане у домаћој музичкој сцени свакако је и нумера написана за “Краља народне музике”  Шабана Шаулића "Прикрашћу се теби под прозоре".

Мало ко зна да је кантаутор заслужан и за текст хита Наде Топчагић "Ево мога бекрије", затим "Нек ме не забораве девојке са Мораве" Срећка Јововића, али и Цецине "Шта још можеш да ми даш".

На вечни починак, међутим, он ће бити испраћен песмом која га је у неку руку и прославила “Погледај дом свој анђеле” у изведби чачанског хора.

Видео са сахране можете погледати испод: