Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/Lewis Howes

САВЕТ МИЛИОНЕРКЕ: Шта НЕ чинити ако хоћете да се обогатите

Извор: Нпортал

08.09.2024.

09:22

НА ИНСТАГРАМУ је освануо инсерт из једног подкаста у ком је водитељ угостио једну успешну даму, милионерку Коди Санчез, која често даје савете на пољу бизниса и новца.

Кроз опуштени разговор ова жена дала је савете везане за руковођење личним финансијама. Водитељ ју је питао да издвоји један савет шта не треба радити када су наше финансије у питању, а она је она имала помало неочекиван одговор.

Као једну погрешну ствар у коју многи људи који имају новчане проблеме верују истакла је - штедњу. По њеним речима, штедња нас никада неће учинити богатијим, а ево и објашњења.

- Никада вас штедња неће довести до богатства, остаћете сиромашни. Да, можете увек да уштедите и да се вратите на нулу, зар не? Можете се довести дотле да никад ни на шта не трошите новац, ако не морате да једете, живите или да се мало радујете животу и уживате у њему. Но, много је лакше зарадити више, него уштедети све. Да се троши мање - наравно, али кад једном научите како да зарађујете, незаустављиви сте, рекла је Коди.

- И зато не мислим да ико постане незаустављив штедњом, напротив, постанете плашљиви и опседнути штедњом. Врло је тешко да зарађујете ако сте опседнути штедњом. Мислим да врло, врло богати људи не размишљају о штедњи - навела је.

Срби су познати по штедњи, с обзиром на турбулентна и тешка времена кроз која смо прошли, па имамо популарне називе као што су "коверта за црне дане", "штек за не дај Боже" и "да се нађе" - а сви су за једну коверту или сеф у ком држимо уштеђевину.

Међутим, многи се не слажу са њеном теоријом штедње и тврде да ће она многима помоћи ма колико пара имали. Такође, многи сматрају да је штедња први корак ка већој заради, јер ће она помоћи да уложите у нешто што ће вам донети више пара.

(Она)