Извор:Фото: АТА имагес

ВЕЛИКИ УМЕТНИК ЈЕ ОТИШАО Чачани се и даље опраштају од Боре

Извор: Нпортал

08.09.2024.

12:26

ЈУЧЕ је сахрањен Бора Ђорђевић, легенда рок сцене у Србији и региону. Велики број пријатеља и фанова је дошао јуче да испрате музичара на вечни починак.

Призор на Борином гробу јутро после сахране је више него дирљив. На Градском гробљу у Чачку на гробу легендарног музичара Боре Ђорђевића и јутрос су Чачани палили свеће и опраштали се од њега. Прво су гроб посетиле две госпође, а затим је дошао и млади пар са дететом који не може да прежали Борин одлазак.

- Јуче нисмо отишли на сахрану јер смо били спречени. Зато смо јутрос поранили да се с њим опростимо. Бескрајно волимо његову музику, песме…боли душа, велики уметник је отишао. Чачани смо, посећиваћемо његов гроб редовно, палити свеће - причају Милан и Аница, Чачани и Борини фанови.

BloombergAdria.com

 

На Борин гроб наслагани су венци, али и на преостала три оквира. Цвеће су оставили Здравко Чолић, РТС-а, амбасаде Србије у Љубљани, Ван Гог, Бајага и инструктори и многи други.

На гробу стоје два венца у облику гитаре Бори од града Чачка. Постоји још један венац у облику гитаре од, како је написано, Нађе и Милеве.

BloombergAdria.com

 

Љубитељи Борине музике оставили су и бројне поруке написена на хартији, могао се видети и један дечији цртеж. Бора је оставио цигарете, али је једна цигарета забодена нупаљена. 

Навијачи Црвене звезде су око крста пребацили шал, а ту је и један привезак у облику Звездиног дреса.

BloombergAdria.com

 

(Курир)