Извор:Фото: Новости/АТА имагес

РАДИ ПРЕДСТАВУ: Митровић био близак Борин пријатељ

Извор: Нпортал

08.09.2024.

13:39

ЧЕЛНИК телевизије "Пинк" гостовао је у емисији "Јутро са душом" и том приликом је говорио о његовом пријатељству са Бором Ђорђевићем.

Бора Ђорђевић је сахрањен јуче у свом родном Чачку, а од њега се опростио велики број пријатеља, колега и сарадника. И данас, јутро после сахране новинари су затекли фанове како пале свеће на његовом гробу и остављају поруке. 

Жељко је у последње време доста активан на позоришној сцени, па је тако Јовани открио да спрема представу са песмом коју је написао Бора. То је посебан начин да се опрости од свог великог пријатеља. 

BloombergAdria.com

 

- Ја сам са Бором био веома близак, нажалост нисам отишао на сахрану због свих септембарских дешавања... Морам да кажем да ми радимо представу у Театру Одеон по његовој музици, а данас спремам један посебан опроштај од њега, јер ми је то ужасно тешко пало - говорио је Жељко о Бори па додао:

- Мени је ужасно тешко пало, јер је Бора био мој пријатељ. Ми смо се чули пре месец дана, а Оливер Мандић и ја смо хтели да одемо у Словенију, али су нам лекари са којима смо се чули рекли да нема потребе, и жао ми је што нисам отишао. 

Жељко је истакао да је Борин одлазак тежак: 

- Одлазак великана је тежак, али ја сам убеђен да ће се он снаћи где год да је отишао. Он је био у Пинковим звездама, певао на нашим журкама, био је прави пријатељ. - завршио је Жељко.

BloombergAdria.com

 

Подсећања ради, легенда музичке сцене Борисав Бора Ђорђевић сахрањен је на Градском гробљу у Чачку. Приликом спуштања сандука у раку хор и окупљена река људи углас су певали најтужнији хит Рибље чорбе, "Погледај дом свој анђеле". Бора је сахрањен у Алеји заслужних грађана на Градском гробљу у Чачку, а како је Алеја тек направљена, Ђорђевић је први који ће ту почивати. 

Бројне личности са домаће јавне сцене дошле су у Чачак, а међу њима су Мирослав Илић, Владо Георгијев, Зоран Дашић Даша из групе "Легенде", хармоникаш Миша Мијатовић, Милан Ђурђевић из "Неверних беба", као и министар културе Никола Селаковић.