Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Thoughty2, Профимедиа, Shutterstock

КАНИБАЛИ И ЛОБАЊЕ Језив крај наследника најбогатије породице

Извор: Нпортал

09.09.2024.

08:44

Мајкл Рокфелер био је четврто дете гувернера Њујорка и 41. потпредседника Сједињених Америчких Држава Нелсона Рокфелера и четврта генерација у породици Рокфелер.

Он је мистериозно нестао током експедиције у Асмату, региону у Новој Гвинеји, а једна од теорија је да су га убили и појели припадници истоименог племена.

Рокфелер је са холандским антропологом Ренеом Весингом запловио у једном локалном кануу када се њихов чамац преврнуо они су плутали два дана, а онда је Рокфелер рекао свом пријатељу да може да отплива 12 километара до обале.

Међутим, ту му се изгубио сваки траг а једна од теорија је да се утопио због исцрпљености или да га је напала нека водена животиња.

Весинг је спашен дан касније. Међутим, у неким областима Асмата постојала су племена која су упражњавала канибализам па се спекулише да је Рокфелер можда и успео да се докопа обале, а онда су га ухватили и појели.

BloombergAdria.com

 

Новинар Милт Меклин отпутовао је 1969. године на острво како би истражио Рокефелеров нестанак. Одбацио је извештаје да је Рокефелер живео као заробљеник у џунгли, али је закључио да околни докази подржавају идеју да је убијен.

Ипак, остаје да живи теорија да се млади наследник можда придружио племену коју је подгрејала и фотографија из 1969. године коју је направио новинар Националне географије. На њој се види бели човек како весла са племеном Асмат те многи мисле да би то управо могао да буде млади Рокфелер.

Иако је ова теорија фасцинантна, остаје недоказана.

Неколико вођа села Отсјанеп, ​​где је Рокфелер вероватно успео да стигне на обалу, убила је холандска патрола 1958. године, пружајући тако основу да се ради о освети племена против некога из "белог племена".

Тако је Рокфелер, вероватно, био жртва освете која се огледа у убијању и једењу припадника "другог племена".

Потврђено је да је Мајклова мајка ангажовала приватног детектива који је донео породици три лобање, а за једну је тврдио да је од младог Рокфелера.

У документарном филму "Држи реку на десној страни", Тобијас Шнебаум каже да је разговарао са канибалом из племена Асмата који је описао како су пронашли Рокефелера на обали и појели га.

(Курир)