Извор:Фото: Профимедиа, Јавно власништво/Википедија

АНРИ ПРЕ ТАЧЕР: Премијер ВБ уклонио слику "челичне лејди"

Извор: Нпортал

09.09.2024.

10:00

НАКОН што је Британију узнемирила вест да нови премијер Кир Стармер претерано не мирише "челичну лејди" Маргарет Тачер, будући да је из радне собе у Даунинг стриту уклонио њен портрет, Страмер је покушао да се оправда тврдећи да нема ништа против своје славне претходнице, већ да само не воли "слике са којих људи који зуре у њега".

Вест да је крајем прошлог месеца портрет Тачер, који је наручио Гордон Браун 2009. године, премештен из собе коју је она својевремено користила као радну собу, изазвала је, наиме, велики гнев конзервативних политичара.

Упитан о одлуци да Тачер буде "деложирана", Стармер је рекао да слика није увек висила у радној соби и да ју је тамо први поставио Гордон Браун. 

Додао је да је он ту собу користио "за читање у тишини већину поподнева".

- Овде се заправо уопште не ради о Маргарет Тачер. Не волим слике, а посебно слике људи који зуре у мене. Схватио сам то док сам био адвокат. Имао сам неке слике судија и нису ми се свиђале.

BloombergAdria.com

 

- Волим пејзаже - правдао се Страмер за Би-Би-Си.

Тврдећи да је његова радна соба његово "приватно место на ком ради", он додаје да није желео ничије слике у том простору.

- Као адвоката су људи покушавали да ме убеде да су ми потребне слике судија које све време буље у мене и није ми се допало. Не свиђа ми се то ни ако су у питању политичари - рекао је британски премијер.

BloombergAdria.com

 

Стармер каже да на зидовима има само фотографије своје деце и "мачака".

- Можда бих толерисао Тјерија Анрија на зиду, али то је отприлике највише што могу - рекао је Стармер, који је навијач Арсенала.

(РТ)