Извор:Фото: Фејсбук принтскрин/NYS Department of Environmental Conservation

У кући илегално држао ПИТОНА тешког 36 кила

Извор: Нпортал

09.09.2024.

10:34

БУРМАНСКИ питони, пореклом из југоисточне Азије, могу да нарасту више од седам метара и досегну тежину до 90 килограма.

Прошле недеље власти су из куће у средишњем делу савезне државе Њујорк заплениле бурманског питона дугог четири метра који је био илегално држан.

Дана 28. августа службеник Министарства за заштиту животне средине државе Њујорк примио је дојаву о змији у месту Њу Хартфорд. Особа која је звала Министарство изразила је сумњу да неко илегално држи змију у свом дому, објавила је агенција путем Фејсбука.

Службеник је, на основу фотографије змије, препознао бурманског питона, препознатљивог по "узорку у облику стреле на глави". У држави Њујорк поседовање бурманског питона без дозволе сматра се незаконитим.

Бурмански питони, пореклом из југоисточне Азије, могу да нарасту више од седам метара и досегну тежину до 90 килограма, према подацима National Geographic. У САД су уведени путем трговине кућним љубимцима, али сада се сматрају инвазивном врстом јер су им плен домаће животиње, укључујући неке угрожене врсте.

Змија је пронађена 28. августа у кући у Њу Хартфорду. Питон је био дуг четири метра и смештен у мали тераријум величине око 1,5 метара. Упркос условима, змија је била у добром здравственом стању и тежила је 36 килограма. Власник змије признао је службенику да није очекивао тако брз раст питона и да више није био у стању да се брине о њему.

Змија је заплењена и пребачена у зоолошки врт Форт Рики Дискавери.

- Власнику су издате казне због поседовања дивље животиње као кућног љубимца те због држања опасне дивље врсте без потребне дозволе - саопштило је министарство.