Извор:Фото: M.P./ATAImages

НАКАЗНО! Сека "побеснела" усред емисије: Не пристајем на то

Извор: Нпортал

09.09.2024.

13:45

"Богами, ја се нећу навикавати!"

Сека Саблић већ деценијама је једна од омиљених српских глумица.

Иако је 2007. године отишла у заслужену пензију, а у јуну прославила 82. рођендан, глумица и даље вредно ради. Осим што се бави глумом, повремено направи излет у водитељским водама.

Тако је пре извесног времена преузела главну реч у емисији "Уз кафу са..." где је са бројним личностима из јавног живота ћаскала о разним темама везаним за њихов професионални и приватни живот.

BloombergAdria.com

Између осталих, Сека Саблић угостила је и Бојану Вунтуришевић, која се представила речима:

- Ја сам музичарка, а моја музикалност подразумева широк спектар делатности. Композиторка сам, поп песникиња, музичка педагошкиња и певачица.

На то јој је глумица спонтано узвратила:

- Видиш како модерно говориш све ове, за мене, наказне речи: педагошкиња, драматуршкиња...

Када јој је Бојана Вунтуришевић рекла да говори и глумица, и докторка, Сека Саблић је кратко и јасно изнела свој став о родно сензитивном језику.

- Па, добро, глумица и докторка је у реду да се каже. Пре се говорило драматург, педагог... Зашто сада преводити на женски род? Звучи блесаво.

Иако је саговорница покушала да јој објасни да је реч о модерним правилима, на која треба да се навикавамо, прослављена комичарка је остала доследна свом ставу.

- Богами, ја се нећу навикавати. Причаћу онако како се говорило у време моје младости, поручила је, док су се у коментарима који се могу прочитати на друштвеним мрежама многи сложили са њеним мишљењем.