Извор:Фото: Друштвене мреже, Shutterstock

САХРАЊЕНО ДЕТЕ ЗА КОЈИМ СЕ ТРАГАЛО: Лисице мајци, оцу, браћи

Извор: Нпортал

09.09.2024.

14:00

Рођаци убијене 8-годишње девојчице Нарин Гуран ставили су невестин вео на њен ковчег током сахране којој ужи чланови породице нису могли да присуствују јер су у притвору због оптужби повезаних са њеном смрћу.

Укупно је 24 људи – укључујући мајку, оца, браћу и ујаке девојчице – приведено након што је нађено тело Нарин 19 дана од њеног нестанка, у џаку у потоку око два километра од села у Турској у којем је живела, пише Дуваренглисх.цом.

Стриц девојчице, који је био старешина села у којем је Нарин живела, ухапшен је 2. септембра. Након проналаска њеног тела приведене су 24 особе, међу којима мајка, отац, два старија брата, тројица ујака, те стрина и раније ухапшени стриц.

Тело Нарин је предато његовим рођацима након аутопсије. Преостали чланови породице ван притвора су 9. септембра организовали сахрану за Нарин. Како наводи портал, јавност је оштро реаговала због стављања вела на ковчег девојчице.

Осумњичени, који је приведен након што је утврђено да се довезао до потока где је тело пронађено и који је такође радио за ухапшеног стрица, дао је признање током разговора у полицији.

- Старешина ми је дао тело у џаку. Ја сам узео џак и однео га до потока – рекао је он.

BloombergAdria.com

 

Стриц девојчице и старешина села Салим Гуран претходно је ухапшен у вези нестанка Нарин. Установљено је да се узорци ДНК узети из његовог возила поклапају са онима на одећи девојчице.

Према саопштењу турског министра правде Иилмаза Тунца, процес обдукције, који су у 10.30 (по локалном времену) започели стручњаци судске медицине Институције за судску медицину у Дијарбакиру, завршен је у 9.40 увече. Он је најавио и да ће неки од узетих узорака бити анализирани у Истанбулу.

Халк ТВ наводи да је лева нога девојчице била одвојена од остатка тела и да се само даљим анализама може открити узрок тога.

У извештају сачињеном на првој обдукцији, стручњаци су истакли да „неће бити могуће дати чврсту изјаву јер је тело почело озбиљно да се распада“. Такође су истакли да није било видљивих повреда од оштрих инструмената или ватреног оружја. Извори Института за судску медицину наводе да ће тачан узрок смрти бити саопштен најраније за 15, а најкасније за месец дана.

Свађа у чекаоници болнице током обдукције такође је постала тема јавне дискусије, наводи Дуваренглисх.цом.

- Само напред и лажите, ОК? – повикала је на гомилу једна од рођака Нарин.

Човек поред ње је прво покушао да је утиша, а потом ју је ударио. Инцидент је снимљен камером. Новинар Емрулах Ердинч је поделио снимак и упитао “да ли су сви који су желели да говоре овако ућуткани на 19 дана”.

Чланови породице Нарин, укључујући њену мајку, су гостовали у ТВ емисијама првих дана њеног нестанка, све док суд није издао забрану емитовања, наводи портал.