Извор:Фото: Shutterstock/Илустрација

УЖАС КОД КРАГУЈЕВЦА: Покушао да угаси пожар и погинуо

Извор: Нпортал

09.09.2024.

15:11

Старији мушкарац страдао је у шумском пожару у селу Кутлово код Крагујевца.

Како је потврђено у Управи за ванредне ситуације, мушкарац стар 79 година страдао је пре него што су ватрогасци стигли на место пожара и то, по свему судећи, док је покушавао да угаси ватру коју је претходно сам запалио, а која је захватила око 20 хектара шуме у том селу.

Поред ватрогасаца, на место где је пронађен човек без знакова живота, брзо је стигла и екипа Завода за ургентну медицину, али су лекари само могли да констатују смрт.

Напорима ватрогасаца из Крагујевца, овај пожар је угашен.

Осим пожара у Кутлову, од јутрос је избило још седам пожара на отвореном простору у околини Крагујевца, али и у другим општинама Шумадије. Највећи по обиму су пожари у Доњим Комарицама, где гори више од 100 хектара шуме, Аџиним ливадама где је ватра захватила 20 хектара, као и шумски пожари у Вишевцу код Раче и у Копљарима у општини Аранђеловац. Поред тога што су горели дрвеће и растиње, биле су угрожене и куће.

Иначе, припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде из Крагујевца за време протеклог викенда били су ангажовани на чак 70 интервенција.

Из Сектора за ванредне ситуације МУП-а још једном апелују да грађани, чим примете ватру на отвореном простору одмах позову 193 и сачекају долазак ватрогасаца, а да никако не покушавају сами да угасе пожар.

(Курир)