Извор:Фото: Dimitrije Nikolic/ATAImages

После 46 лета, КРАЈ РИБЉЕ ЧОРБЕ: "Без Боре немају будућност"

Извор: Нпортал

10.09.2024.

20:47

Бенд "Рибља чорба" после 46 година више неће постојати!

Одласком свавног рокера Боре Ђорђевића, који је преминуо прошле недеље након дуге и тешке болести, музичари који су сачињавали овај састав донели су одлуку да више на наступају, преносе медији.

Фронтмен "Легенди" и близак пријатељ Боре Ђорђевића, Зоран Дашић Даша, открио је шта мисли о будућности "Рибље чорбе".

BloombergAdria.com

- С обзиром да их знам све појединачно и пре него што су се саставили као бенд и кад су га направили пре 45 година, по мом мишљењу, Миша је би тај који је био главни мотор целог тима. Бора је био шеф и писао је песме, али је Миша био задужен за све остало. Свака група која дуго ради и која је организована, мора да има човека организатора, како би ја то рекао "официра у војсци", који ради све ствари, а којима главни креативац не би требао да се оптерећује. Миша је био тај који је уговарао гостовања, а Бора је долазио да гостује где треба и да прича у емисијама. Рибља чорба је са Мишиним одласком много изгубила, а са Бором да не причам. Заиста не знам каква ће им бити будућност и да ли уопште имају будућност - рекао нам је Даша.

Борин дугогодишњи пријатељ Вук Жугић слично размишља.

- Будућност треба видети у трајању њихових песама. То је та најлепша будућност јер су те песме већ потврдиле своју ванвременост и своју универзалну димензију и то ће трајати - истакао је за Курир Жугић, који је дценијама успешно годинама руководио сектором за културу Сава центра.

(Курир)