Извор:Фото: Профимедиа

ЗДРАВА ОПЦИЈА ЗА ДОРУЧАК: Рецепти с ђумбиром

Извор: Нпортал

10.09.2024.

21:35

6 САВРШЕНИХ рецепата за ђумбир.

Без обзира на то шта неко каже и што у последње време влада уверење да доручак треба прескочити, многи идаље сматрају како је управо он најважнији у току дана, јер начин на који проводимо јутро поставља расположење за цео дан. А савет да управо први оброк учините укусним и здравим јесте да додате ђумбир.

BloombergAdria.com

 

Ова биљка, тачније њен корен право је складиште витамина, антиоксиданата, макро и микроелемената неопходних за наше тело. Али ђумбир се не може јести као независно јело.

Према томе, издвојили смо шест најукуснијих начина како да ова суперхрана постане део вашег доручка.

Додајте ђумбир кафи

Тандем кафе и ђумбира пружа моћну заштиту од слободних радикала, јер су оба производа изузетно богата антиоксидантима. Да бисте направили ово супер пиће, додајте прстохват млевеног ђумбира у кафу или ставите танку кришку свежег корена у шољу и пустите да се кува 5 минута. Ђумбир ће дати кафи изванредан укус, помоћи ће вам да боље окрепите и "укључите" тело након ноћног сна.

Припремите чај од ђумбира

Јутарње пиће ће вам пружити подстрек енергије и дозу витамина Ц. За оне који не воле или се труде да не конзумирају кофеин, чај од ђумбира је савршено решење. Можете скувати сушени или свежи корен ђумбира, додати му менту, лимун или камилицу. И за вече је овај напитак савршен - умирује живце и помаже у решавању проблема са спавањем.

Намажите на тост

Ако сте љубитељ тоста за доручак, учините их укусним и здравим са џемом од ђумбира. Још један начин да појачате витамин Ц и антиоксиданте који су вам потребни. Само запамтите да џем садржи пуно шећера. Идеална опција је да сами направите џем, тако да можете бити сигурни у природност његовог састава.

Додајте га у смути

Онима који започињу дан са зеленим смутијем, препоручујемо употребу ђумбира као једног од састојака овог пића. У свој смути можете додати сок од ђумбира или сецкани свежи корен (претходно ољуштен). Ђумбир, целер, зелена јабука, нана и банана су одлична комбинација. Ово пиц́е ће вам обезбедити све потребне супстанце и дати вам подстицај за продуктиван рад током целог дана.

Као састојак за гранолу

Гранола је одличан доручак, који пружа телу одговарајућу дозу спорих угљених хидрата и даје енергију пола дана. Ђумбир ће помоћи да ово јело постане још здравије. Можете додати прстохват млевеног корена или свеже наренданог. Доза антиоксиданата и витамина рано ујутру је оно што вам треба!

Додајте га печеним производима

Ако волите да јутро започнете пецивом, ова опција је дефинитивно за вас. Ђумбир је одличан састојак медењака, кифлица, кроасана, па чак и хлеба. Можете експериментисати са изврсним рецептима. Изаберите здраво брашно, додајте ђумбир и уживајте у укусним и здравим производима!