Извор:Фото: Профимедиа, Стефан Томашевић/Антонио Ахел/Ата имагес

"НЕ БИХ ПРЕЖИВЕЛА ДА НЕМА ДЕЦЕ" Нада открила месечна примања

Извор: Нпортал

11.09.2024.

13:01

ПЕВАЧИЦА Нада Обрић недавно је отворила душу и проговорила о каријери и новцу, али и том приликом признала колика јој је пензија.

– Ја сам добитник свих могућих постојећих награда, у статусу сам истакнутог уметника, добила сам и награду за животно дело, пре два дана и национално признање, а да не говорим о осталим наградама. Ја немам националну пензију, имам признање, али не и пензију. Једно време су скроз искључили могућност за добијање те пензије, сад је то поново уведено и широк је спектар људи који треба да добије националну пензију. Од свих признања имам личну сатисфакцију- рекла је Нада и открила колика јој је пензија.

BloombergAdria.com

– Негде ја кривим саме нас зато што немамо националну пензију. Четрнаест година сам радила у општини у Босни и Херцеговини, водила сам салон, не знам колико је укусно да причам колика ми је пензија, имам 16.000 и нешто. Кад сам напунила 65 година, у Босни сам добила 40 евра пензију, сад је то 51 евра, а овде у Србији сам добила 12.000 динара у старту и сад је то 16 хиљада. Да морам да живим само од те пензије, не знам како бих, али имам срећом децу која ми помажу“ – рекла је певачица недавно за домаће медије.

Обезбедила себи гробно место

После четири операције карцинома, од којих је прву имала 1999. године, до последње у јуну 2020. године, блиске сусрете са овим озбиљним здравственим проблемом Нада Обрић описује као борбу у рингу.

Певачица је недавно истакла да је сада добро и да је себи обезбедила гробно место.

BloombergAdria.com

- Наравно да јесам, и наравно да имам обезбеђено гробно место. Знам где ћу да одем и зато се не секирам. Гробно место је у Београду, на Бежанијској коси с мојим мужем са којим имам децу - рекла је Нада за и додала:

- Кад сам рекла да знам где ћу да одем и да се не секирам је баш зато што сам једном отпловила тамо где ћу да одем и када сам дошла себи и видела колико је мени тамо било лепо, била сам претужна што сам се вратила. Хоћу да идем поново. Тако да знам да је мени Бог обезбедио то лепо место.

(Блиц)