Извор:Фото: Профимедиа

Како ће 5 РЕТРОГРАДНИХ ПЛАНЕТА утицати на свих 12 знакова?

Извор: Нпортал

11.09.2024.

13:25

ТРЕНУТНО се налазимо у периоду када чак пет планета пролази кроз ретроградни ход – Сатурн, Хирон, Нептун, Уран и Плутон.

Овај астролошки феномен доноси специфичне енергије које утичу на све знакове Зодијака, позивајући нас да преиспитамо своје поступке, емоције и смер у којем се крећемо.

Ретроградни ход планета често симболизује успоравање и интроспекцију, а свака од ових планета доноси своју јединствену лекцију.

Сатурн, планета дисциплине и одговорности, позива нас да преиспитамо своја правила, границе и дугорочне циљеве. Ретроградни Сатурн може нас натерати да се суочимо са изазовима у вези са каријером, ауторитетом и одговорношћу, подстичући нас да преиспитамо своју издржљивост.

Хирон, који симболизује ране и исцељење, у ретроградном ходу отвара старе емотивне ране како би нас подстакао на процес дубоког исцељења. Ово је време за суочавање са болом из прошлости и проналажење начина да га трансформишемо у мудрост.

BloombergAdria.com

Нептун, планета снова, илузија и духовности, у ретроградној фази руши заблуде, открива илузије и помаже нам да видимо ствари онакве какве јесу. Овај период може донети духовна буђења или осећај збуњености, али нас позива да пронађемо истину испод површине.

Уран, планета изненадних промена и слободе, у ретроградном ходу подстиче унутрашњу револуцију. Можемо осетити потребу за ослобађањем од старих образаца и страхова, као и жељу за променом, али на суптилнији, интроспективни начин.

Плутон, планета трансформације и регенерације, дубоко утиче на нашу подсвест током ретроградног кретања. Ово је период када пролазимо кроз унутрашње промене и "смрт" старих образаца како бисмо направили место за нове почетке.

Како утичу на знакове зодијака:

Ован – Ретроградни Уран и Плутон доносе изазове у личном расту и каријери. Ово је време за редефинисање ваших циљева и начина на који постижете слободу.

Бик – Уран тражи промене у свакодневној рутини, док Плутон отвара питања везана за филозофију живота и веровања.

Близанци – Хирон и Нептун делују на ваше односе с другима и каријеру. Потребно је да нађете равнотежу између духовног и материјалног.

Рак – Сатурн доноси интроспективне изазове у вези са вашим осећајем одговорности према породици и дому, док Хирон тражи исцељење старих рана.

Лав – Уран мења ваш поглед на каријеру и животне амбиције, а Сатурн вас суочава са вашим обавезама у односима.

Девица – Ретроградни Нептун и Хирон утичу на партнерске односе и емотивна исцељења. Потребна је интроспекција како бисте очистили емотивну пртљагу.

BloombergAdria.com

Вага – Сатурн и Уран изазивају промене у вашем свакодневном животу, захтевајући бољу организацију и прилагођавање непредвиђеним околностима.

Шкорпија – Плутон вас води кроз дубоке трансформације, док Хирон осветљава емотивне ране које је потребно исцелити.

Стрелац – Ретроградни Уран и Сатурн позивају на промене у породичним и пословним питањима. Потребно је да се суочите са дугорочним циљевима.

Јарац – Ваша владајућа планета Сатурн, тражи озбиљан преглед ваших личних граница, док Уран позива на промене у личном изразу.

Водолија – Уран и Сатурн доносе унутрашње промене и преиспитивање ваших планова и начина на који изражавате своју слободу.

Рибе – Нептун и Хирон утичу на вашу духовност и емотивна исцељења, позивајући вас да се суочите са илузијама и прошлим боловима.

(Глоссy)