Извор:Фото: Shutterstock

ВЕЋЕ ПЛАТЕ ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ: Одлука важи од 1. јанаура

Извор: Нпортал

11.09.2024.

14:51

Вучевић је навео и да је испуњен највећи број захтева синдиката просвете, који су дефинисани Протоколом који је потписан прошле године

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је данас да ће од 1. јануара плате наставног особља бити повећане 12 одсто, док ће плате ненаставног особља бити веће за осам одсто, као и осталим запосленима у јавном сектору. Вучевић је разговарао са представницима синдиката просвете о унапређењу материјалног положаја запослених у овој области, а на састанку је договорен и наставак преговора, саопштио је његов кабинет.

Он је казао да ће повећање плата наставног особља у односу на остале запослене у јавном сектору бити веће 50 одсто, што ће, према његовим речима, допринети да почетна плата у просвети износи 94 одсто просечне зараде у Србији.

Додао је да ће Влада Србије у будућем периоду тежити изједначавању почетне плате у просвети са просечном зарадом у земљи, што је један од захтева синдиката просвете.

Вучевић је навео и да је испуњен највећи број захтева синдиката просвете, који су дефинисани Протоколом који је потписан прошле године.

На састанку је договорено да Влада Србије и синдикати просвете заједнички раде на доношењу стратешког документа о унапређењу стања у области просвете.