Извор:Фото: Профимедиа, Твитер принтскрин/@cliquetv

БИО СИ ОКРУТАН! Алжирска боксерка заплакала због Илона Маска

Извор: Нпортал

11.09.2024.

21:25

АЛЖИРСКА боксерка Иман Хелиф, за се током Олимпијских игара полемисало о да ли мушко, расплакала се током интервјуа за француски медиј "Clique".

Један меч је био довољан да Иман на ОИ доспе у средиште пажње. Њој је такмичење на неким шампионатима било забрањено због вишка мушких хромозома, а након снажног ударца који је ривалки задала у првој борби у Паризу кренула је хајка на њу и тврдње да је мушко.

О томе је говорио и један од најбогатијих људи на свету Илон Маск.

- Био је један од првих који је проширио ову пометњу, ову кампању против мене. Рекла бих: "Мрзиш ме, а ниси ме упознао. Не знам зашто си водио овај напад. Био си окрутан према мени, окрутни према мојој породици, према мојој мајци." У то време, моја мајка је свакодневно ишла у болницу - рекла је Имане.

Додала је да не разуме зашто су људи тако окрутни, те да она помоћу вере излази из свега јача.

- Дакле, не разумем понашање људи данас. Бог је мој водич, ја сам муслиманка. Ја сам муслиманска Арапкиња и прошла сам кроз овај тренутак. Надам се да ћу бити још јача у будућности и вратити се још мотивисанија.

Келиф је после Игара одлучила да реагује због свега што је доживела, па је поднела тужбу против "непознатих особа" и Илона Маска, Доналда Трампа и Џеј Кеј Роулинг због сајбер насиља које је трпела, преноси Спортал.