Извор:ФАТО: Принтскрин Јутјуб 60 Minutes Australia

Тек рођену бебу због вишка КОЖЕ упоређивали су с ПСОМ

Извор: Нпортал

12.09.2024.

15:35

ПРОШЛО ЈЕ нешто више од 30 година од Томовог рођења и он данас изгледа сасвим нормално.

Том Тенет је рођен са вишком коже и лекари су остали у шоку када су га угледали. Количина коже коју је он имао као беба одговарала би петогодишњаку. Родитељи од тада крећу на путовање пуно борбе и тешких тренутака јер његово одрастање није било ни мало лако. Он данас изгледа потпуно нормално и готово је незамисливо кад упоредите са сликама из детињства.

BloombergAdria.com

 

Родио се 1993. године у југоистичној Аустралији са посебним стањем које је све изненадило. Пре него што се родио, ултразвук је већ наговестио нешто веома необично, што је довело до тога да се његови родитељи запитају да ли га задржавају или не. На срећу, Томов отац је добро одлучио.

- Разговарали смо о томе и одлучили смо нека буде како треба да буде, и прошли смо кроз то - рекао је његов отац, Геофф Теннент.

Никакви тестови или прегледи нису могли да их припреме на то колико је озбиљно Томово стање. Када су га родитељи први пут видели у порођајној сали, били су потпуно затечени. Томова мама, Деббие Теннент, није могла да верује својим очима када су га ставили на њене груди.

BloombergAdria.com

 

- Срце ми је дошло до грла, али у исто време, било је предивно заглити га и мазити - рекла је.

Том је потпуно збунио докторе. Пошто је узрок био нејасан, није било доступног лечења или решења. Њихова једина нада била је да ће како стари природно стати у своју кожу и да ће се боре смањити.

Остао је у болници око два и по месеца, што је било прилично изазовно време за истраживаче. Открили су да Том има вишак хијалуронске киселине у свом телу, попут штенаца Шар пеја. Његови нивои ове супстанце били су много већи од нормалног. Занимљиво је да како шар пеи расту, нивои ове супстанце опадају, а кожа се мења. Лекари су веровали да би се то исто могло догодити и Тому.

BloombergAdria.com

 

Др Ендру Рамсден, рекао је да ће се Томово стање вероватно побољшати како буде старији и био је у праву! Томово стање се временом побољшало, баш као што је доктор мислио да ће бити.

Суочавао са изазовима у својим раним годинама, доживљавао је задиркивања и био је изопштен из школе због свог специфичног изгледа. Иако је и даље имао неке мање физичке разлике, оне су биле мање упадљиве у поређењу са оним када је рођен.

BloombergAdria.com

 

Прошло је 30 година од Томовог рођења, а његов тренутни приватни живот је по мало и мистерија и веома се мало зна обзиром да није нарочито акитван ни на друштвеним мрежама.

На његовом Фацебоок профилу се може видети да је срећно ожењен. - - - Живот је једноставан. Ти бираш и не осврћеш се уназад - написао је Том у једној својој објави.

Стил