Извор:Фoто: Фејсбук принтскрин/Lisa Coffee, Профимедиа

ВАДИЛИ ГА И ВРАЋАЛИ У МАТЕРИЦУ: Лука је "2 пута рођена беба"

Извор: Нпортал

12.09.2024.

20:45

ЛИСА Кофи има 23 године и поносна је мама малог дечака Луке. Прича како су она и Лука прошли кроз порођај два пута, обишла је свет и дирнула срца многих.

Наиме, Лиси је рано у трудноћи речено да се Луки развија урођени дефект који узрокује малформације кичме и кичмене мождине.

Зато, специјалисти су одлучили да изваде Луку из материце у 27. недељи, око шестог месеца трудноће и изврше операцију како би могао да се развија нормално. 

Затим су га вратили у њену материцу, а трудноћа се наставила све док се Луку није родила у 38. недељи. Након осам дана на интензивној нези, Лиса је са бебом изашла из болнице.

Међутим, породици је речено да су мале вероватноће да ће Лука проходати. Новорођенче је такође морало да прође бројне операције како би се поправила оштећења мозга и кичме.

Лука је сада има ожиљак на леђима и стање које познато као Арнолд-Кјаријева малформација, где се део мозга (мали мозак) протеже у кичмени канал.

Сада са једном годином, напредује кроз своје физиотерапеутске сесије, што пружа наду за његову будућност.

- Мали мозак наставља да се побољшава. Има нешто течности у мозгу, али је остао стабилан, тако да му није био потребан одвод. Његов следећи МРИ неће бити пре него што напуни две године.

Он је само најневероватнији дечак и не можемо бити захвалнији колико је далеко догурао. Невероватно сам захвалан што му је операција дала шансу да једног дана, надам се, прохода - говори храбра мама Лиса, пише "Daily Mail".