Извор:Фото: Танјуг/АП

ЕМОТИВНИ ЖИВОТ КАМАЛЕ: 3 деценије старији, па брак с 50 лета

Извор: Нпортал

12.09.2024.

22:48

ПРВА жена потпредседница САД и кандидаткиња Демократа, тренутно се бори за место шефа државе против бившег председник и кандидата Републиканаца Доналда Трампа.

Осим што је оштра у дебатовању, лепог изгледа и спремна да дође на ту функцију, њена љубавна прича поприлично је занимљива.

Камала Харис, најмоћнија жена Америке, у браку је са Дагом Емхофом, а њена прошлост интригира многе откад је постала важно име у светској политици.

Када се помене Камалина љубавна прошлост, највише помпе изазива једно име – Вили Браун. Са њим је Камала била деведесетих.

Браун је био политичар, градоначелник Сан Франциска, а са Камалом се упознао средином деведесетих када је она била помоћница тужиоца.

Имала је 29 година, а Вили 60 - што значи да је био од ње старији чак 31 годину.

Та разлика је и тада је била горућа тема, а посебно сада када Камалу многи виде као председницу САД.

Вили Браун је у то време живео одвојено од супруге, с којом се растао још 1982. У међувремену је имао још неколико веза осим Камале, а 2020. је потврдио да су били заједно.

- Да, забављали смо се. Било је то пре више од 20 година. И тачно је да сам утицао на њену каријеру јер сам је поставио у две државне комисије док сам био председник скупштине. И свакако сам помогао у њеној првој трци за окружног тужиоца у Сан Франциску. Такође сам помогао у каријери и Ненси Пелоси и другим политичарима - казао је он за медије.

И Камала је имала шта да каже о њиховој вези. Када се 2003. кандидовала за окружног тужиоца, изјавила је да је тај однос за њу био терет и препрека ка успеху, као омча око врата.

- Не желим да се моја кампања сведе на критиковање Вилија Брауна да би деловало да не зависим од њега јер ја заиста не зависим од њега. Његова каријера је готова, а ја ћу бити и те како жива и успешна наредних 40 година. Ништа му не дугујем.

BloombergAdria.com

 

Године 2001. Камала Харис је кратко излазила са Монтелом Вилијамсом, који је познат по свом ток шоу програму. Када је током Бајденове кампање 2020. почело да се говори и о њима двома, Монтел је објавио твит у ком подржава Камалу.

- Камала и ја смо накратко изазили пре 20 година кад смо обоје били сингл. И шта? Јако је поштујем и питам се да ли би исте приче о њеним бившим момцима уопште биле тема да је она мушки кандидат - рекао је Вилијамс.

Камала и њен садашњи супруг Даг упознали су се 2013, и то на састанку на слепо. Тада је она била државна тужитељка.

У почетку су ишли полако због његове деце из првог брака, а сада су увелико права породица. Дагова деца Камалу не доживљавају као маћеху већ као другу мајку, па је зову Мамала.

Емхоф је Камалу запросио у свом стану 27. марта 2014, после годину дана забављања – док су разговарали о томе шта ће за клопу. Тада су обоје имали 50 година.

Венчали су се у Санта Барбари 22, августа 2014.

Камалу су и због њега многи критиковали јер је за мужа одабрала – белца. Масовно нису могли да верују да је начинила такав избор.

Даг је по струци адвокат који је радио до 2020, а онда је центар његовог света постала Камалина каријера. Од тада се он труди да буде сасвим уз њу, да је заштити и подржи, свестан њене улоге у овом свету, пише "Задовољна".

Када је Камала 2020. постала потпредсеница САД, он је напустио своју адвокатску канцеларију да би се потпуно фокусирао на нову позицију у којој су се нашли обоје.

- Она је увек била ту за нашу децу и знам да ће увек бити ту и за вашу - казао је Даг у једној емисији.

Претходно је 16 година био у браку с Керстин Емхоф с којом има двоје деце.

Керстин је здушно бранила Камалу када су је критиковали јер нема своју децу.

- Више од 10 година, откако су моја деца били тинејџери, Камала им је поред мене и Дага била родитељ. Она воли, брине, штити и увек је присутна. Волим нашу измешану породицу и захвална сам што је она у њој - казала је Керстин.

Данас Камала и Даг Емхоф свој дан почињу и завршавају заједно. Пошто је њен посао такав да је ангажована у сваком тренутку, гледају да некако одвоје то време само за себе.

У тим тренуцима ми смо само муж и жена, а не политичке фигуре. То је наше време када смо пар. Причамо о породици, деци и врло мало о послу“, казао је Даг.

Осим Емхофа, Брауна и Вилијамса, остале љубави Камале Харис за јавност су непозаниница.