Извор:Фото: Антонио Ахел/АТА имагес

"НИСАМ СЕ СНАШЛА У ХРВ": Глумица због мужа напустила Србију

Извор: Нпортал

13.09.2024.

08:23

ТАЛЕНТОВАНА глумица Ана Франић, коју је домаћа публика заволела у серији "Мјешовити брак", дуго је живела ван Србије.

Непосредно након улоге у једној од тада најпопуларнијих серија, одлучила је да се повуче из јавног живота и због љубави напусти Београд.

Након што је упознала Марка Ижаковића, професионалног рониоца из Сплита, Ана се преселила у Хрватску, где је провела седам година у браку с њим. С љубављу према изабранику и жељом да настави живот поред њега, глумица је без много премишљања напустила родни град и преселила се на обалу Јадранског мора.

BloombergAdria.com

- Ја сам Сплиту дала својих седам година и много више када сам била дете, али ових седам важних година сам Сплиту дала и могу да кажем да се нисам снашла онако како сам очекивала, иако је то био мој други град, после Београда, у животу. Сплит је један прелеп и диван град за отићи, за видети. Живети у Сплиту, живети у било ком приморском месту значи навићи се на један живот какав ми овде не познајемо, на једну потпуну учмалост мање средине, зиме, ветрова, јужине, лудила у глави и тако даље. Сплит делује на папиру велики, али он има некакав менталитет једног малог места. Мени је то било апсолутно неподношљиво до те мере да ми се чини некада да ја више ни поред мора не могу да се опустим, вучем некако пострауматски синдром, лепше ми је на планини. Сви кажу диван је живот на мору, али као што ми не обраћамо пажњу свакодневно на Калемегдан и на Аду, јер је то за нас нормално, тако и поред тог мора када живите, пролазиш поред њега свакодневно, обављаш своје послове и тако даље. Тако да, искрено, ја мислим да сам ја Сплиту заиста много дала, дала сам им два два дечака, која сада сваког лета и сваке зиме иду тамо и улепшавају тај Сплит, тако да од мене доста - казала је она недавно за "Блиц".

Позната српска глумица открила је да је и даље препознају на улици по својој улози у култној серији Мјешовити брак. Иако је прошло много година од емитовања, њена улога остала је урезана у сећање гледалаца.

BloombergAdria.com

- Људи ме и данас заустављају на улици и највише ме памте по серијама у којима сам играла. На првом месту, то је "Мјешовити брак'" - истакла је Ана, додајући да јој то пружа осећај захвалности према публици која је пратила њен рад. Франићева се осврнула и на то како њени синови доживљавају њену популарност у Србији.

- Старији син је свестан моје популарности, док је млађи још мали да би то разумео. Немам потребу да мењам канале када се појавим на екрану, јер они ионако не прате те садржаје - рекла је глумица кроз осмех.

Недавно смо Ану могли гледати у серији "Три мушкарца и тетка", а глумила је и у популарној серији "Улица липа", чиме је додатно обогатила свој интересантан глумачки опус.

(Блиц)