Извор:Фото: Н. Живановић

Пао први СНЕГ у Хрватској

Извор: Нпортал

13.09.2024.

11:59

КАО ШТО је и било најављено, данас је пао први снег у суседној Хрватској.

У Хрватској је јутро освануло значајно хладније у односу на протекле дане, а осећај хладноће додатно појачава умерена и јака бура.

У горју је захлађење још израженије, а како се може видети на веб камерама, на Платку пада снег.

У наставку јутра снег ће на Платку наставити лепршати, а можда се највиши делови Радешева и забеле, пише Истрамет.

Слично је стање и на Завижану где температура ваздуха износи само 0.1°Ц. Према веб камери ДХМЗ-а, снег још увек не пада.

На снази је наранџасто упозорење - опасно време за цео Јадран, док је преостали део Хрватске под жутим упозорењем - потенцијално опасно време; због обилне кише издата су упозорења на могуће бујичне поплаве на Јадрану, објавио је у петак Државни хидрометеоролошки завод (ДХМЗ).

Промена времена захватила је делове Хрватске. Највише северозападни део, где су температуре пале и за 15-ак степени. Јутрос је у целој Хрватској облачно и кишовито.

Температура ваздуха у већем делу унутрашњости биће од 8 до 13 степени. На северном Јадрану и у унутрашњости Далмације од 11 до 16, а на средњем и јужном Јадрану између 16 и 22 степена.

Због обилне кише издата су и упозорења на могуће бујичне поплаве на Јадрану. Дуваће јака бура с олујним ударима, навели су јутрос прогностичари ДХМЗ-а.

(Индеx.хр)