Извор:Фото: РТС принтскрин

И ТО ЈЕДНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ: Због питања Нолету,Аци "УГРОЖЕН" ПОСАО

Извор: Нпортал

13.09.2024.

15:02

"ОДЛИЧНО питање, фантастично. Хвала ти на њему."

Новак Ђоковић био је гост емисије Путем шампиона на Радио телевизији Србије и том приликом говорио је о бројним занимљивим темама.

Емисију су водили Драгана Косјерина и Александар Стојановић, али је Новаку најзанимљивије било питање које је добио од једне девојчице у студију.

BloombergAdria.com

- Како успеваш да се вратиш ментално у меч када кренеш да губиш и одједном само почне да добијаш? - упитала је девојчица, а Аца Стојановић је насмејан рекао "Мајко моја, узеће ми посао".

- Одлично питање, фантастично. Хвала ти на њему - почео је причу Ђоковић који је потом дао одговор који ће девојчица памтити читавог живота: https://www.youtube.com/watch?v=gb4HzXK7rxM

- Кроз један меч пролазим кроз разне осцилације и турбуленције, менталне, физичке и емотивне и имам пуно сумњи. И ко вам каже да тога нема код спортиста, да нема страха, не говори истину. Сваки спортиста, на било ком нивоу, има сумње и страхове и то се дешава у континуитету сваки меч. Оно што је важно је да ти не дозволиш да те ти страхови и сумње задржавају превише у том стању свести, да се издигнеш изнад њих и да се концентришеш... Или да гледаш у некога, у нешто, да у својој глави ствараш слике нечега што је позитивно, оне које те мотивишу и дају ти снагу да се издигнеш из те ситуације.

(РТС)